Last ned Internet Explorer 8 beta

Last ned Internet Explorer 8 beta

Nå kan du laste ned og teste ut den nye versjonen av Internet Explorer 8.

Den første betaversjonen av Microsofts neste nettleser, Internet Explorer 8, ble gjort tilgjengelig i går kveld. Til manges overraskelse er ikke betaversjonen bare gjort tilgjengelig for utvalgte testere, men for alle.

HER kan du laste ned Internet Explorer 8 Beta.

PC World Norge har lastet ned betaversjonen, og kommer tilbake med vårt førsteinntrykk etter at vi har fått prøvd den ut litt.

IE8 Beta 1 kommer i ulike versjoner for Windows XP, Windows Vista, Windows Server 2003 og Windows Server 2008.

Ifølge Microsofts nedlastingsinformasjon er betautgaven primært tiltenkt webutviklere og designere for å teste de nye verktøyene og den nye layoutmotoren.

Blant de nye finessene Microsoft trekker frem var verktøy med navnet WebSlices og Activities. Førstnevnte skal minne om finessen "web clip" i Apples Safari-nettleser, mens sistnevnte skal være et slags mashup-verktøy. Funksjonene gjør det mulig for brukere å monitorere endringer i innhold på en webside, for eksempel aksjekursutvikling. Activities skal brukes for utviklere for å integrere sitt webinnhold med andres webtjenester.

Andre forandringer er en forbedret Favorites-linje, automatisk gjenoppretting etter krasj (svært etterlengtet, mener vi), og et forbedret antiphishing-filter. Alle disse funksjonene finner du i en del andre nettlesere.

Den viktigste forandringen i IE8 er at den vil følge webstandarder. Det innebærer at nettsteder som i dag er optimalisert for Internet Explorer og ser rare ut i andre nettlesere, vil måtte redesignes for å følge standardene.

Les om: