Last.fm blir betaltjeneste

Last.fm blir betaltjeneste

Norske brukere må betale for den populære musikktjenesten.

Last.fm er en musikktjeneste og nettsamfunn i ett. Tjenesten samler inn informasjon om musikken du hører på via et program, og lager topplister ut fra det (såkalt scrobbling).

Med Last.fm-programmet kan du høre på musikk basert på din egen eller andres lister. Du kan også bruke det som en radiostasjon, hvor Last.fm plukker ut musikk ut i fra en valgt artist. Genialt og gratis - frem til nå.

LES OGSÅ:

Gratis radio med Jango

USA og England slipper

Last.fm skal nemlig begynne å ta seg betalt av alle brukere utenfor USA, Storbrittania og Tyskland, skriver Neowin. På sin blogg skriver Last.fm at de første 30 låtene vil være gratis, deretter vil man måtte betale 3 euro i måneden, cirka 30 norske kroner, for å benytte seg av radiotjenesten. Tjenester som scrobbling, topplister og blogging vil fortsatt være tilgjengelig for alle.

Hvorfor Last.fm skal begynne å ta betalt vites ikke, men reaksjonene har ikke latt vente på seg. Mange tror dette kan være begynnelsen på slutten av den populære tjenesten, som i den senere tid har fått stor konkurranse fra gratistjenesten Spotify.

LES OGSÅ:

Er Spotify den perfekte musikktjenesten?