Lenovo vurderer bedriftslesebrett

Lenovo vurderer bedriftslesebrett

Avhengig av etterspørselen vil selskapet introdusere Thinkpad-lesebrett.

Lesebrettene vil være en forlengelse av Lenovos Thinkpad-produkter, som i hovedsak fokuserer på bærbare maskiner for bedriftsmarkedet. Lesebrett-salget skjøt fart tidligere i år som verktøy for å se film, lese e-bøker og spille spill, men selv om lesebrettene for tiden er mer fokusert på privatpersoner begynner mange bedrifter å få øynene opp for de potensielle fordelene med slike apparater i arbeidslivet.

Derfor vurderer Lenovo nå å lansere et eget Thinkpad-lesebrett spesielt rettet mot bedriftsmarkedet, meldte en representant fra selskapet tirsdag.

Toppsjef Peter Hortensius i Lenovos Think Product Group sier mange bedriftskunder er interessert i lesebrettene som mobile verktøy som kan komplimentere pcene.

- Siden dette er fornuftig vil vi absolutt gå inn i dette markedet, sier han til pcworld.com.

- Jeg tror vi har et godt grunnlag å bygge videre på.

Tar forbehold

Men selv om det virker fornuftig vil selskapet likevel holde nøye øye med hvordan bedriftene tar til seg bruken av lesebrettene. Hvorvidt planene settes ut i live vil avhenge av etterspørselen fra bedriftskunder, og hvorvidt dette markedet tilpasser seg bruken av slike maskiner.

Hortensius forteller at lesebrett må ha lang batterilevetid, stor brukervennlighet og flere muligheter for å overføre og skape innhold om de skal ha noen nytteverdi i bedrifter.

Utvidelse av Thinkpad

Apples Ipad dominerer foreløpig lesebrettmarkedet, og dette apparatet brukes allerede i endel bedrifter for datasamling og presentasjoner. Lenovo har selv presentert noen lesebrett-modeller tidligere, men disse har alle vært rettet mot private forbrukere. I juni offentliggjorde Lenovo tabletten Lepad, som kjører på Android OS og er rettet mot privatpersoner, og i januar presenterte selskapet den bærbare maskinen Ideapad U1 Hybrid. Denne kunne med sin avtagbare trykkskjerm gjøres om til et lesebrett, men lanseringen av hybridmaskinen er likevel lagt på is på ubestemt tid.

Et lesebrett kan være en mulighet for Lenovo til å utvide rekkevidden av Thinkpad til nye områder og et nytt publikum. Thinkpad-merket hadde attenårsjubileum forrige tirsdag, og Hortensius forteller selskapet vil fortsette å utvikle disse produktene ved å legge til funksjoner og utvide mot nye brukergrupper. Selskapet har særlig jobbet mot å bedre sikkerheten og batterilevetiden til sine bærbare maskiner.