Levende bilder i lomma

Levende bilder i lomma

Er du glad i å filme og vil gjøre det uten en stor kamerabag over skulderen, er Sanyo Xacti VPC-CG10 kameraet for deg.

Såkalte lomme-videokameraer har tidligere vært begrenset både i kapasitet og kvalitet, men de begynner nå virkelig å ta form. De tar gode feriebilder til en lav innkjøpspris. Videokameraene har vanlig hd-oppløsning, og tar stillbilder i alt fra åtte til ti megapiksler.

Britiske PC Advisor har testet de til nå ganske ignorerte videokameraene. De er lettere å ha med seg i lommen enn et videokamera, så hvorfor ikke ta steget fra stillbilde til video?

På toppen troner Sanyo Xacti VPC-CG10. Britene mener dette er så likt et videokamera i form og funksjon at det nesten blir litt konvensjonelt. Men er du mer glad i å filme enn å ta stillbilder og helst vil gjøre det uten en stor kamerabag over skulderen, er dette kameraet for deg. Det veier kun 188 gram med batteri og minnekort, og du får i tillegg 1280 x 720 piksler i mpeg4/H.264. Vidvinkel lcd-skjermen er på 3 tommer og viser 230 000 piksler. Stillbildene er på 10 megapiksler, og linsen har 5x optisk zoom. Ellers kan det nevnes ansikts-gjenkjennelse og opp til 10 timer filming på én oppladning.

Les mer: Sanyo Xacti VPC-CG10