Lite konkret om miljø og it

Lite konkret om miljø og it

It-minister Heidi Grande Røys er lite konkret i sine miljøplaner for det offentlige, men lover å jobbe for å redusere reisevirksomheten.

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys deltar i disse dager på en EU-ministerkonferanse i Lisboa om e-forvaltning. Hennes kampsak er bruk av ikt-løsninger for å redusere reisevirksomhet, og dermed spare miljøet for forurensing. Men it-ministeren har ingen planer om hvor stor reduksjonen skal være.

- Foreløpig er det lite konkret. Vi er i startfasen av arbeidet, og jeg skal ta tak i dette når jeg kommer hjem fra Lisboa, forteller Grande Røys til Computerworld.

It-ministeren har ikke satt seg noen mål, men vil jobbe mot det ut over høsten.

- Først må vi få på plass utstyret, det er vi på god vei med nå. Deretter må vi sette oss måltall som vi kan jobbe mot, sier Grande Røys, som ikke kan si noe om når disse målene vi være klare.

En del av regjeringsapparatet har fått installert systemer for videokonferanse på møterommet. Grande Røys sier de har anslått at det koster rundt 250.000 kroner pr rom.

- Jeg har bedt om at det føres en oversikt over hvor ofte disse løsningene brukes. Vi har heller ikke oversikt over hvor mye det reises i inn- og utland, sier Grande Røys.

Så langt forsøker it-ministeren å gå foran med et godt eksempel, og benytter blant annet videokonferanse ved koordineringsmøter i e-forvaltningsgruppen.

- Men det er ikke slik at jeg for eksempel vil hindre ordførere i å komme og møte meg, konstaterer Heidi Grande Røys.

LES OGSÅ: Grande Røys vil føre miljøkamp med IT

Nett-tjenester