Lynrask beta av Firefox

Lynrask beta av Firefox

Om du liker både fart og spenning kan du nå teste ut den nye betaversjonen med kodenavn «Minefield».

Om du tar sjansen på å prøve ut den siste testversjonen av Firefox med kodenavn Minefield (altså minefelt på norsk) vil du trolig oppleve at nettsider lastes langt raskere enn med den nyeste offisielle utgaven av Firefox (versjon 3.0.3.)

Mozilla, som står bak nettleseren, har tatt i bruk spenstige kodenavn for å skille de mer uferdige testutgavene av nettleseren fra de vanlige betaversjonene som er nesten ferdige utgivelser programmet.

Denne testutgaven har implementert javascriptmotoren TraceMonkey, som i tillegg til en del andre endringer gjør nettleseren superrask.

Ifølge nettstedet Ars Technica skal Minefield-utgivelsen være inntil ti prosent raskere til å tolke og tegne opp avanserte nettsider som inneholder mye Javascript.

Ulempen er at teknologien under panseret her er såpass fersk at nettleseren vil være svært ustabil frem til Mozillas utviklingsteam har nøstet opp og løst problemene de støter på.

Mozilla advarer dermed alle brukere som vil teste ut Minefield at den kan ende opp med å krasje pc-en din og at data i Firefox-profilen din også kan bli ødelagt underveis.

Les mer om Minefield hos Mozilla.

Les om: