Lynrask og lekker nettleser

Lynrask og lekker nettleser

Mens vi venter på at andre nettlesere skal komme seg ut av beta og utfordre IE 8 er Apple klar med lynraske Safari 4.

Er hurtighet viktigst med en nettleser? Nei, men det hjelper. Safari 4 har hastigheten med seg, men våre kolleger i australske PC World fant også andre funksjoner verdt å vurdere. Og et par negative merknader.

Safari har egentlig ikke hatt fått fullt fotfeste på Windows-plattformen, den har ligget godt bak hovedkamphanene IE og Firefox. Hos MacOS har det selvsagt ikke vært noe problem. Ny rendering-motor tegner sidene raskere enn før, og visuell visning av personlige favorittsider er lekkert framstilt.

Rik standardstøtte er også på plass, en viktig forutsetning for web-sider som av og til leveres med museklikk-hastighet. Oppsummert med Acid3-testskjema: 100/100, der Firefox 3 har 71/100. Flyt-visning gjør at du kan bla gjennom surfehistorien med samme visuelle stil som cover-flow i Iphone. Også flere andre snedige visningsmoduser er med, mange fra MacOS, men noen er også kjent fra Firefox, Opera og Chrome.

Testerne forsøkte denne gangen også Safari på Windows 7, og fant ingen problemer der. Testerne er likevel litt skeptisk og anbefaler å vente litt før man tar i bruk Safari 4 i full skala i brukermiljøet. Grunnen er den ekstremt korte testtiden, og at de fant nok under testingen til at en lappeperiode bør bli gjennomført. Både for stabilitet og sikkerhet er nok det en fordel.

Hele testen her .