Med kontoret i lomma

Med kontoret i lomma

AGENTURET: Soonr gjør det mulig å dele og redigere dokumenter selv når pc-en ligger hjemme.

Det amerikanske selskapet Soonr leverer en cloud-basert løsning for deling av dokumenter og andre filer på tvers av ulike plattformer.

Etter å ha valgt hvilke mapper eller filer man ønsker å dele, kan man via en Iphone eller Android-telefon gå inn og åpne filene, uavhengig av om man befinner seg på kontoret eller på flyplassen uten pc.

Disse dokumentene kan så deles videre med andre medarbeidere, i tillegg til at det er mulig å bygge team, lage prosjekter og kommentere på andres dokumenter. Tjenesten er også utstyrt med synkroniseringsfunksjonalitet, slik at det som finnes på pc-en til enhver tid er identisk med dokumentene som de andre brukerne har tilgang på.

Nylig signerte Soonr en distribusjonsavtale med den svenske distributøren Cloudmore som spesialiserer seg it-tjenester levert fra nettskyen. Selskapet har vært aktive siden 2007 og var tidligere representert i Norge, men betjener nå det norske markedet fra Stockholm.

- Mange forhandlere ønsker å selge cloud-tjenester, og vi gjør den kjedelige jobben med å benchmarke og teste ulike produsenter for dem. Partnerne trenger kun en avtale med oss, sier Christian Norder, salgsdirektør Cloudmore.

- Soonr kom til for noen uker siden og er det seneste tilskuddet i porteføljen, men målet er å fortsette å legge til tjenester løpende for å bli mer attraktive overfor forhandlerne, sier han.

Kinderegg

- Hva er spesielt med dette agenturet?
- Vi kaller Soonr et Kinderegg – de leverer litt av alt til en veldig aggressiv pris. Soonr er smidigere og betydelig mer brukervennlig enn konkurrenter som for eksempel Sharepoint, som forutsetter at brukerne finnes i Active Directory. Med Soonr er det mulig å dele dokumenter med brukere utenfor organisasjonen.

- Hvor modent er markedet for dette produktet?
- Soonr er litt mer komplisert å selge enn vanlige tjenester som for eksempel bare leverer backupfunksjonalitet. Utfordringen er nok at de er litt ukjente. Det er ikke noe kundene vil kjøpe av seg selv, ettersom de ikke kjenner hele funksjonaliteten. Men når man får anledning til å forklare tjenesten for kundene, kjøper de det direkte.

- Favner bredt

- Hvilke produkter anser dere for å være konkurrerende?
- Soonr konkurrerer både med tradisjonell pc-backup, Dropbox og Prosjektplassen. Soonr dekker mange ulike områder, og vi kjenner ikke sett noen annen tjeneste som favner så bredt som Soonr.

- Hvordan markedsføres produktet?
- Vi markedsfører aldri noe direkte mot sluttkundene. Dels skjer markedsføringen gjennom frokostseminarer, nyhetsbrev og opplæringsvideoer fra Soonr som viser hver funksjon i steget. Vi er en relativt liten organisasjon, men har mellom 1 500 til 2 000 forhandlerkontakter.

- Hvilken type forhandlere ønsker dere på dette agenturet?
- Strategien vår er å fokusere på lokale aktører som kjenner markedet. Hovedfokuset her ligger på partnere primært i Sverige, Norge og Finland, og til dels i Danmark og Storbritannia.

Oppe på en dag

- Hvem er aktuelle kjøpere?
- Først og fremst små og mellomstore bedrifter med alt fra en til kanskje 70 eller 80 ansatte. Større bedrifter har som regel en egen it-avdeling med Sharepoint og andre systemer, og mange er også skeptiske til å gjøre ting tilgjengelig for mobil. Men en mulighet er å gå forbi it-avdelingen og selge til ulike avdelinger i større selskaper som ikke er fornøyd med interne tjenester. Kostnaden er veldig begrenset, man er ikke avhengig av å gjøre et stort prosjekt og avdelingen kan være oppe og gå på Soonr i løpet av en dag.

- Hvilke omsetningsmål har dere for agenturet?
- Det kan jeg ikke si. Men jeg tror at dette er en tjeneste nesten alle vil kunne selge, og de fleste forhandlerne jeg snakker med liker tjenesten med en gang. Så vi forventer at volumet vil øke i takt med at flere og flere forhandlere oppdager tjenesten.

- Hvilke marginer og markedsstøtte tilbys?
- Vi tilbyr ingen markedsstøtte i form av penger, men støtte i form markedsføringsmateriell. Hver forhandler skaper sitt eget tilbud og kan selge tjenesten enten direkte eller med installasjon, opplæring og så videre. Marginene er avhengig av hvordan forhandlerne paketterer tjenesten.