Mer video fra HP

Mer video fra HP

HP utvider videokonferanse-porteføljen med nye løsninger for blant annet stasjonære og bærbare maskiner.

HP utvider Halo-porteføljen med nye videokonferanseløsninger for blant annet stasjonære og bærbare maskiner.

HP ønsker å tilby en bred portefølje med videokonferanseløsninger for å dekke alt fra brukernes individuelle maskiner til konferanserom og nettverksinfrastrukturen som gjør videokommunikasjon mulig.

Nå har selskapet annonsert flere nyheter i sin videokonferanseportefølje, som blant annet omfatter en egen programvareklient for bærbare og stasjonære maskiner, nye romløsninger, en egen pakkeløsning med touchskjerm og infrastrukturkomponenter.

Egen programvareklient

Blant nyhetene er programvareklienten Visual Collaboration Desktop for stasjonære og bærbare pc-er. Programvaren er bygget på Scalable Video Coding (SVC), som HP fikk tilgang på gjennom en avtale med videokonferanseselskapet Vidyo tidligere i år

Løsningen gir en bildekvalitet tilsvarende 15 fps med 360 linjers oppløsning, og skal bidra til å forhindre at bildene i samtalen fryser. Programvaren kan tilpasses automatisk til oppløsning og båndbredde til den enkelte brukeren og kan derfor skalere til ulike behov uten å kreve oppdatering av nettverket.

Systemet støtter inntil 100 brukere på forskjellige lokasjoner i en enkelt videosamtale. En skjerm viser de siste åtte deltakerne. En lisens koster fem dollar per sluttbruker.

Selskapet annonserte også to nye romløsninger, HP Visual Collaboration Room 100 og 220. Den store forskjellen er at 100-modellen håndterer inntil 720p ved 60fps, mens 220-modellen støtter video i 1080p ved 30fps.

Begge løsningene støtter enkle og doble skjermkonfigurasjoner og fildeling. De leveres uten skjerm eller kameraer og koster henholdsvis 4 799 og 9 499 dollar.

Infrastrukturkomponenter

HP annonserte også den nye pakkeløsningen HP Visual Collaboration Executive Desktop basert på programvaren. Den består av HP-maskinen Touchsmart 600 Quad med 23-tommers berøringsfølsom skjerm.

Maskinen er utstyrt med en Intel i7 720QM firekjerners prosessor, et Logitech B19 HD-kamera, Logitech H330-hodesett og koster 2 599 dollar.

Selskapet har også lansert nye infrastrukturkomponenter for administrasjon av videokonferanseløsninger.

Sentralt i HPs nye løsninger står HP Visual Collaboration Portal, som nødvendig for å kjøre flere programvareklienter samtidig. Løsningen leveres ferdigkonfiguert på HP Proliant DL360-servere.

Enheten Visual Collaboration Router håndterer framerate, oppløsning og skjermlayout mellom ulike konferanseendepunkter, mens Visual Collaboration Gateway står for sin side for koblingen mellom HPs systemer og andre standardbaserte endepunkter.

Nytt Halo-system

Sist, men ikke minst annonserte HP en oppdatert versjon av HP Halo, selskapets komplette telepresence-løsning.

Selskapet tilbyr nå en løsning bestående av en mediavegg med tre 65-tommers skjermer og en 50-tommers skjerm for interaktivt samarbeid, belysning og mahognibord for 12 personer. Prisen starter på 347 000 dollar.

Selskapet planlegger også å lansere teknologi for å koble Visual Collaboration-løsningene sammen med Halo-løsningene i løpet av neste år.

Les om: