Messenger for Mac-beta skuffer

Messenger for Mac-beta skuffer

PRØVEKJØRT: Endelig videostøtte, men ellers er det lite nytt.

Microsofts Mac-avdeling lanserte onsdag kveld en betaversjon av den kommende chatteklienten Messenger for Mac 8.

Den største nyheten er den etterlengtede funksjonen for lyd- og videosamtaler.

Mangelen på videosamtaler har vært et ankepunkt for mange Windows-brukere som har gått over til Mac. Med den nye betaversjonen er det imidlertid mulig å holde lyd- og videosamtaler med andre Mac-brukere og Windows-brukere som bruker Windows Live Messenger 2009.

Betaversjonen er gratis å laste ned fra Office for Mac-nettsiden og den ferdige versjonen slippes sammen med Office for Mac 2011 som kommer mot slutten av året.

Macworld.no har prøvd betaversjonen, og i likhet med mange andre som har kjørt den en liten stund, er vi ikke særlig imponert. På den andre siden - ettersom det dreier seg om en betaversjon, kan man ikke forvente at alt skal fungere like bra. Blant annet fungerer ikke profilbilder. Filoverføring er heller ikke mulig. I tillegg rapporteres det at lyd- og videochat bare fungerer innimellom. Grensesnittet er det heller ikke gjort noen merkbare endringer på.

- Er det en spøk?

Det er nesten to år siden forrige Messenger for Mac (versjon 7) ble sluppet. På bloggen Mac Mojo innrømmer Microsofts utviklere at det er mye som gjenstår før den kommende Mac-klienten er ferdig, men på grunn av utålmodige brukere valgte de likevel å slippe en betaversjon nå. Det skuffer flere brukere.

- Jeg er forundret over det faktum at programmet bruker det samme gamle Panther/Tiger-designet. Er et mer moderne design for mye forlangt? spør en bruker på Microsofts blogg.

- Ingen andre nyheter? Grupper? Offline-beskjeder? Nudge? spør en annen skuffet bruker.

- Takk for spøken, dere. Nå, hvor er den egentlige Messenger 8-betaen?

Andre Mac-nettsteder som 9to5Mac og TUAW er heller ikke overbevist. Forhåpentlig har Messenger for Mac 8 mer å tilby når den ferdige versjonen kommer senere i år.

Hvis du ikke ønsker å bruke Microsofts chatteklient finnes flere andre Mac-alternativer, blant annet Adium, aMSN, Trillian, iChat og Skype.

Les om: