Microsoft dropper Opera og Chrome

Microsoft dropper Opera og Chrome

Microsofts nye nettbaserte Office-løsning vil fungere best på Internet Explorer, Firefox og Safari.

Det er to større nettlesernavn som ikke er på lista over offisielt støttede nettlesere for Microsofts nettbaserte Office-programmer, som skal tilgjengeliggjøres i teknisk testversjon denne måneden: Opera og Google Chrome.

I en Office Web Apps-blogg lister Microsoft Internet Explorer (IE) 7, IE8 og Mozilla 3.5 for Windows og Linux, samt Safari 4 for Mac, som offisielt støttede nettlesere.

- Kan fungere

Selskapet avskriver ikke at de to utelatte nettleserne potensielt kan fungere, men vil ha tilbakemeldinger fra brukerne før disse eventuelt snekres på samme liste.

- Hvis du foretrekker å bruke en annen nettleser, bør du fremdeles teste ut Web Apps. Vi kan ikke offisielt støtte alle nettlesere, men kunder blokkeres ikke fra å bruke dem. Det er et mål for Web Apps å ha bred kompabilitet og rekkevidde, skriver programbestyrer for Office Web Apps, Gareth Howell, i bloggen.

Opera tilbyr samarbeid

Enkelte Opera-brukere lot ikke sjansen gå fra seg til å syte litt i kommentarfeltet til bloggen.

- Jeg kommer til å overleve, men Opera trenger litt kjærlighet av og til også. Den kan ikke bare leve på Acid-testene, skriver den melankolske brukeren Massif.

Howell beklager overfor Mastiff at det ikke foreligger noe støtte nå, men legger til at det godt kan hende Opera står på listen når Google Docs-konkurrenten Web Apps offisielt lanseres.

- Beklager at vi ikke ga din favorittnettleser offisiell støtte på dette tidspunktet. Når Web Apps gis ut vil vi utforske muligheten for å utvide listen for støttede nettlesere. Gi det et forsøk i Opera, og fortell oss hvordan det gikk.

Ted Miller, talsperson for Opera, sier til Computerworlds nyhetsbyrå at Opera oppfordrer Microsoft til å fortsette å jobbe med støtte på trass av utfordringer som eventuelt måtte dukke opp. Han legger til at Opera er villig til å samarbeide med Microsoft for å få på plass et velfungerende Web Apps også for brukere av ustøttede nettlesere.

Google har ikke kommentert saken.