Microsoft dropper Roundtable

Microsoft dropper Roundtable

Polycom overtar Microsofts videokonferanseløsning Roundtable. Avikom er ny distributør.

14. april overtok Polycom produksjon og salg av Microsofts videokonferanseløsning Roundtable.

Løsningen går nå inn i Polycoms CX-serie med konferansetelefoner som er laget for bruk med Office Communications Server (OCS) som telefonsentral og vil fremover selges under navnet CX5000 Unified Conference Center. Foreløpig har løsningen bare fått ny logo, men den vil i neste versjon også få bedre lyd.

- I det ligger det en enda sterkere integrasjon og samarbeid mellom Polycom og Microsoft. Alle våre høydefinisjons videosystemer er fullt kompatible med OCS og kan registreres direkte inn på plattformen uten at man trenger å installere egen programvare, sier Flemming Graversen, nordisk sjef i Polycom.

Polycom og Microsoft har samarbeidet siden 2003, da forrige generasjon av Polycoms videosystemer ble integrert mot Live Communications Server 2005. I Norge ble det i fjor solgt rundt 400 Roundtable-enheter. Microsoft solgte da løsningen direkte til sluttkundene.

- Det fungerte ikke bra, og Microsoft har ikke hatt problemer med å innrømme det. Selv om det har vært solgt ganske mange enheter i Norge, sier Graversen.

Ny distributør

Derfor skal Polycoms distribusjonspartner Avikom, som leverer konferanseløsninger og ip- og dect-telefoni, nå håndtere distribusjon og support av løsningen.

- For oss er dette en kjempeviktig avtale. Vi har jobbet med Polycom i ti år. Utviklingen går mer og mer mot unified communication-løsninger der kundene vil ha alt fra en leverandør. Alt skal kunne fungere sammen uten at man må gjøre masse ekstra installasjoner, og det kan vi som totalleverandør hjelpe med å levere, sier Mariann Gansmoe Lind, leder for distribusjonsavdelingen i Avikom.

I en undersøkelse gjennomført på vegne av IKT-Norge tidligere i år svarte kun 1,5 prosent av norske bedrifter at de vil ta i bruk videokonferanseutstyr, selv om det kan være penger å spare på reiseutgifter.

Mariann Gansmoe Lind ser imidlertid for seg vekst fremover og forteller at Polycom har hatt en økning i solgte enheter til tross for finanskrisen.

- Spesielt i nedgangstider ser bedriftene gevinsten av å holde de ansatte på kontoret for å spare kostnader, sier hun.

LES OGSÅ: Ingen vil ha videokonferanser