Microsoft dropper videokonferanser

Microsoft dropper videokonferanser

Microsoft vil konsentrere seg om programvare, og lar Polycom videreutvikle Roundtable.

Microsoft kvitter seg med sitt utstyr for samordnet kommunikasjon. Det er tydeligvis for å få flere strategiske samarbeidspartnere at Microsoft overlater Roundtable til Polycom som døper det om til CX 5000 og øker prisen.

- CX5000 passer bra inn i vår portefølje med produkter, sier Flemming Graversen, nordisk sjef for Polycom.

Roundtable er med sine fem kameraer og seks mikrofoner et glimrende møtehjelpemiddel. Mikrofonenes følsomhet klarer raskt å finne den personen som snakker, hvoretter riktig kamera rettes mot personen.

Høy videokvalitet blir det ikke fordi kameraene er enkle, men det blir tydelige bilder på en møteromsskjerm på 37 tommer eller større.

I forhold til de enkle møteromstelefonene er Roundtable et betydelig fremskritt.

- Roundtable har ekstremt bra lydkvalitet. Vi benytter en kodek på 16 kHz som er utviklet for internett som bærer, sier Lars-Erik Norum, produktsjef for Unified Communications i Microsoft.

For rimelig

Microsoft har solgt Roundtable rimelig, for rimelig synes Polycom som fra 13. april ble partner av Microsoft på samordnet kommunikasjon. Microsoft vil konsentrere seg om programvaren som samordner all form for tale og video. Det omfatter Sametime, Live Meeting og Office Communication Server 2007.

- Etter at vi tar over fra trettende april tar det kort tid før vi kan levere CX 5000. Fra fjerde mai vil vi ha produktet på lager, sier Fleming Graversen.

Prisen vil ligge på rundt 30.000 kroner før merverdiavgift.

Sloss for å bli størst

Tandberg er størst på videokonferanser, med Polycom hakk i hæl. Microsoft har allerede et samarbeid med Tandberg, så for Polycom er et liknende samarbeid viktig siden de sloss for å bli størst innen video og telekonferanser.

De seneste årene har videokonferanser fått større oppmerksomhet. Store virksomheter ser endelig betydelig innsparingspotensial i redusert reisevirksomhet.

Cisco og HP har æren for Telepresence, høy kvalitets videokonferanser. Med sitt kostnadsnivå er Telepresence for virksomheter som har behov for kvalitetsmøter over lange avstander.

Andre steder

Microsoft søker å samordne all kommunikasjon fordi stadig flere ansatte som arbeider på andre steder enn på kontoret. Da nytter det foreløpig ikke med avanserte videokonferanser, men med praktiske hjelpemidler som setter folk i kontakt med hverandre.

Alle former for telefoni og videokonferanser i forskjellig kvalitet er praktiske virkemidler.

Unified Communication er Microsofts virtualisering av skrivebordet. Folk skal kunne jobbe fra alle steder med alle hjelpemidler.

For Microsoft er Unified Communication en utvidelse av brukerens arbeidsbetingelser. Mens Office knyttet den ansatte til skrivebordet skal Unified Communication frigjøre den ansatte fra en fast plass.

Den største konkurrenten er kanskje Cisco som ser samordnet kommunikasjon med et nettverksperspektiv, mens Microsoft ser det fra arbeidsplassperspektiv.

Les om:

Nett-tjenester