Microsoft endrer EU-skjermen

Microsoft endrer EU-skjermen

Ny nettlesermeny for å tilfredsstille EU og konkurrentene.

Microsoft har igjen endret på menyen som skal vise alternative nettlesere til Internet Explorer (IE) ved installasjon av Windows.

Nettlesermenyen er et resultat av norske Operas EU-klage mot konkurrenten, og Microsoft har selv foreslått menyvalgene for å forhindre monopoldom og bøtelegging.

Det viser seg at Opera, Mozilla og Google ikke var helt fornøyde med første utkast Microsoft kom opp med. Ifølge Bloomberg har Microsoft nå endret på skjermen etter at de nettleser-trioen har bedt om at rekkefølgen på nettleserne skal vises i tilfeldig rekkefølge i stedet for alfabetisk. I tillegg skal alternativene vises i en egen applikasjon, ikke som en standard nettside i IE.

Nå sier en kilde av Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste, som angivelig skal ha kjennskap til prosessen, at EU potensielt kan godkjenne løsningen allerede 15. desember. Microsoft må deretter implementere løsningen i løpet av åtte uker. Dersom tidspunktet stemmer, må altså Microsoft dytte oppgraderingen ut til alle eksisterende brukere av Windows 7, XP og Vista via Windows Update fra midten av februar.

Les også:

Rekordfå bruker Internet Explorer

Les om:

Nett-tjenester