Microsoft endrer valgskjermen

Microsoft endrer valgskjermen

Chrome fikk fordeler. Nå har Microsoft allerede endret algoritmen.

Microsoft har oppdatert metoden den genererer valgskjermen for nettlesere for Windows-brukere i Europa etter klager på at metoden de ble stokket om på ikke var tilfeldig, skriver The Register.

Den originale valgmenyen kom etter et forlik med EU-kommisjonen etter anklager om at Microsofts nettleser Internet Explorer på urettferdig vis oppnår en monopolstilling i nettleserverden ettersom den følger med Windows.

Rob Weir fra IBM, en mann som lenge har vær Microsoft-kritiker, har kritisert måten nettleseralternativene dukker opp på. Egentlig skal måten være tilfeldig, men Weir har hevdet at algoritmen Microsoft har brukt har favorisert enkelte nettlesere.

Men etter å ha kjørt sitt statistikksystem igjen, sier han det nå ser ut til at Microsoft har oppdatert sin algoritme. Microsoft bekrefter dette.

- Vi er sikre på at den nye algoritmeendringen vil være en forbedring. Som alltid setter vi pris på tilbakemelding fra utviklere, og vi takker de som kommentere temaet og foreslo endringer, sier Microsofts pressetalsmann Kevin Kutz i en uttalelse.

Selskapet har ikke kommentert konkret nøyaktig når denne endringen kom på plass. Weir skriver i sin blogg at endringen skjedde i løpet av forrige uke.

Les om:

Nett-tjenester