Microsoft og EU forhandler om IE

Microsoft og EU forhandler om IE

Microsoft er på EU-besøk for å løse konflikten rundt Internet Explorer og Windows.

Forrige måned kom Microsoft EU i forkjøpet da de besluttet å fjerne Internet Explorer fra det kommende Windows 7. Det er likevel en løsning EU var lite fornøyd med, de ønsket seg en installasjonsmeny hvor brukerne kunne velge mellom flere nettlesere.

Nå meldes det fra flere kilder at Microsoft-topper fører en tett dialog med EU om flere betente saker, blant annet den tette koblingen mellom Internet Explorer og Windows.

Dette ønsker Microsoft verken å bekrefte eller avkrefte.

Microsoft har gitt uttrykk for at selskapet ikke kunne avvente en EU-beslutning rundt Windows 7, siden operativsystemet skal være i butikkene allerede 22. oktober.

Må bli enige

I 2004 reiste Steve Ballmer selv til Brussel for å be om godt vær før EU-kommisjonen skulle behandle den årelange saken mot selskapet. Det hjalp lite. Både i 2004 og 2008 fikk Microsoft milliardbøter for monopolvirksomheten.

De nye samtalene blir likevel godt mottatt av analytikere.

- Det er i Microsofts interesse at de kommer til enighet før EU pålegger dem sanksjoner. På den måten har selskapet i det minste litt kontroll, sier Matt Rosoff fra analysehuset Directions on Microsoft til Bloomberg.