Microsoft fjerner spy-annonse

Microsoft fjerner spy-annonse

Se reklamevideoen som promoterer privat surfing i Internet Explorer 8.

En videoannonse på nettet som viser en dame med sprutoppkast har gitt seerne svært dårlig smak i munnen. Reklamefilmen med den amerikanske skuespilleren Dean Cain (kjent fra blant annet tv-serien om Supermann), viser en dame som kaster opp etter å ha sett sin manns surfehistorikk i nettleseren.

Ekteparet sitter sammen ved frokostbordet hvor hun spør sin mann om å låne hans bærbare pc. Det får hun, men etter en rask sjokkerende titt på historikken får hun sprutoppkast.

LES OGSÅ: Mener Microsoft lurer forbrukerne

Glatt underlag

Mannen kommer tilbake og sklir så på gulvet i sin kones oppkast. Fortelleren kommer frem på skjermen og oppfordrer å oppgradere til Internet Explorer 8. Med IE8 kan man surfe privat med det som populært kalles ”pornomodus” - en funksjon som sletter alle spor fra sidene man har besøkt.

Fortelleren (Dean Cain) sier at IE8 har ”InPrivate Browsing” som forhindrer lidelsen; ”Oh my God I'm going to puke” (OMGIGP).

Reklamesnutten ble åpenbart alt for sterk kost for amerikanerne. Microsoft har fjernet reklamen fra diverse nettsteder, men videoen ligger fortsatt ute på Youtube. Se videoen nederst i saken.

Forstod ikke humoren

I en pressemelding i går kveld bekrefter Microsoft at de har fjernet reklamefilmen - som er en av mange snutter for å promotere IE8. Selskapet har fått mange negative tilbakemeldinger fra seerne, og selskapet gjør et poeng av at de alltid lytter til sine kunder. De skriver også at reklamen var ment humoristisk, og at selskapet ikke mente noe vondt med stuntet.

Kommentarene på Youtube er mange. En spør seg om dette er noe Apple har laget for å skade Microsoft, mens en annen sier; ”Jeg vil gjerne like Microsoft, men jeg klarer det ikke.”

Men det er også en del som ser humoren i reklamen, og noen som snur opp ned på det hele og kommenterer; ”Jeg hadde også spydd om jeg brukte Internet Explorer”.

Nett-tjenester