Microsoft håper IE6 dør - fort

Microsoft håper IE6 dør - fort

Teller ned nettleserens siste åndedrag med aktiv dødshjelp og nytt nettsted.

- Venner lar ikke venner bruke Internet Explorer 6, sa Microsoft i forrige uke da selskapet lanserte et nytt nettsted som skal følge avviklingen av IE6 ned mot en markedsandel på under én prosent, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

- For ti år siden ble en nettleser født. Navnet var Internet Explorer 6. Nå, i 2011, i en tid for moderne nettstandarder, er det på tide å si farvel, står det å lese på den nye nedtellingssiden for IE6.

Seiglivet

På verdensbasis hadde IE6 i februar hele 12 prosent markedsandel. Det er lavere enn året før, men likevel for høyt grunnet sikkerhetsrisikoene forbundet med å bruke en så gammel nettleser.

I USA er det bare 2,9 prosent som bruker IE6, men i Kina bruker fortsatt hver tredje nettsurfer det ti år gamle programmet. Nettleseren brukes av en fjerdedel av brukerne i Sør-Korea, og av mer enn ti prosent av brukerne i land som Japan, Taiwan, Saudi-Arabia og India.

I Norge er det nå bare 0,7 prosent som fortsatt bruker den eldgamle nettleseren, ifølge statistikken på IE6s nedtellingsside, som er hentet fra analyseselskapet Net Applications.

Klamp om foten

Mange brukere som kjører piratkopierte versjoner av Windows XP oppgraderte aldri til en mer moderne nettleser, av frykt for at det skulle avsløre dem overfor Microsofts lisenssporingssystemer.

Mange bedrifter har fortsatt å bruke IE6, fordi de har bedriftsapplikasjoner bygget spesielt for nettleseren. Avhengigheten har hindret mange forsøk på å oppgradere til Windows 7, og selskaper som jobber med virtualisering har måttet lage verktøy for å gjøre migrasjonsprosessen enklere.

Brukere av Windows XP kan oppgradere til IE7 eller IE8, og Windows 7 og Vista-brukere kan også velge betaversjonen av IE9. Chrome, Opera og Firefox er også mye brukte alternativer til Microsofts nettleser.

Microsofts mål er å redusere bruken av IE6 til under én prosent, noe som vil spare webutviklere jobben med å sikre støtte for den utrangerte nettleseren. Selskapet oppfordrer nettadministratorer om å legge ut nedtellingsbanneret for IE6 på sine nettsteder, og tipse venner og kjente om farene ved å bruke IE6.

Les om:

Nett-tjenester