Microsoft kjøper Yahoo?

Microsoft kjøper Yahoo?

Etter Googles oppkjøp av Doubleclick har Microsoft åpnet jakten på Yahoo for fullt.

Verdens største programvareselskap, Microsoft, har bedt Yahoo åpne samtaler om en fusjon mellom de to gigantene. Målet er å fange opp tapte markedsandeler på internettmarkedet, som regjeres av konkurrent Google.

Dette har den amerikanske avisa New York Post fått frem fra sentrale kilder.

Både Microsoft og Yahoo sliter voldsomt å følge Googles enorme tempo på nettvirksomhet. Microsoft kommer ikke ordentlig inn på dette markedet, mens Yahoo nesten ikke har vekst. Et eventuelt samarbeid kunne styrke begge i kampen mot Google.

Selskapene har vært i samtaler i flere år uten resultater, men ifølge NYP presser Microsoft nå hardt for å få gjennomført dette.

LES OGSÅ: Google er verdens sterkeste varemerke

- Lei å bli forlatt

Google kjøpte nylig Doubleclick, en av verdens største formidlere av nettannonser. Dette gir Google et enda bedre utgangspunkt for å ta store deler av annonseringen på weben. I tillegg har Google inngått fornyende kontrakter med AOL, noe som Microsoft har siklet på de siste årene.

- De er begge lei av å bli forlatt foran alteret. Dermed kan de være modne for et samarbeid for å bli med på spillet igjen, sier en bankkilde New York Post har snakket med.

Prislappen på sammenslåingen er rundt 50 milliarder dollar, ifølge avisa.

Verken Microsoft eller Yahoo ville kommentere saken overfor New York Post.

Les saken på New York Post .

Nett-tjenester