Microsoft spiser seg selv

Microsoft spiser seg selv

Internet Explorer 8 øker markedsandel på bekostning av IE7, mens Firefox og Safari er stabile.

Microsoft har foreløpig ikke greid å ta markedsandeler av andre enn seg selv. Etter en uke har selskapets lansering av Internet Explorer 8 bare ført til færre IE7-brukere, viser målinger som webanalyseselskapet Net Applications har kunngjort i dag.

Tidligere har også Statcounter, et irsk analyseselskap, gått ut med lignende konklusjoner.

Også cw.no sine målinger blant våre lesere, viser at IE8 gikk opp tre prosent, og IE7 ned med fire prosent, uken etter nettleseren ble sluppet.

I uken fra 22. til 28. mars, har IE8 fått 2,55 av alle nettlesere som måles av Net Applications, ifølge Vince Vizzaccaro, toppsjefen i selskapet.

- Og det ser ut at nesten alle disse kommer fra Internet Explorer 7. Nedgangen for IE7 er like stor som oppgangen av den nye versjonen, sier han til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Firefox og Safari

Ifølge Vizzaccaro sank IE 7 med 2,4 prosentpoeng i samme periode. Også IE 6, som ble lansert i 2001, fikk en liten nedgang, men Vizzaccaro poengterer at denne nettleseren har en kontinuerlig nedgående trend. Fremdeles har denne gamle versjonen en god del av nettlesermarkedet.

- IE6 falt denne uken fra 18,85 prosent i februar, til 18,28 prosent i mars, sier Vizzaccaro .

For Microsofts konkurrenter, har ikke lanseringen av den nye Explorer hatt mye å si. Både Firefox og Safari holdt markedsandelene sine stabile, slik at oppgangen av IE 8 ikke har spist fra dem. Apple-brukere har for øvrig ikke hatt anledning å gå over til IE 8, med mindre de har installert Windows i en virtuell pc, og et separat område med Boot Camp.

LES OGSÅ:

"Det er bra"

- Firefox er fremdeles på vei opp, selv om det er veldig sakte, og kanskje ikke så mye som hvis Microsoft ikke hadde publisert IE8. Jeg tror ikke det har hatt noen innflytelse på Safari i det hele tatt, mener analytikeren.

IE8s endelige versjon ble lansert 19. mars. Fire dager senere målte Net Applications at 2,1 prosent av nettleseren med IE8, mens 30. mars var andelen økt til 3 prosent.

- De fleste som starter med IE8 vil være tidligere IE7-brukere. Men for å være ærlig, det er bra. Jeg har lenge vært en Firefox-bruker, men jeg har prøvd IE8, og det er mange gode nye funksjoner, sier han.

Nett-tjenester