Microsoft-supportere vil boikotte Opera

Microsoft-supportere vil boikotte Opera

En gruppe Microsoft-entusiaster roper høyt for boikott av Opera Software.

Årsaken til at sinnene er satt i kok, er Operas delaktighet i EUs kamp for økt konkurransen mellom forskjellige nettlesere, med et dominerende Microsoft som målskive.

- I dag foreslår vi en total boikott av Opera Software, skriver koordinator David Taraso for gruppen JCXP i sin blogg forrige uke.

JCXP er vert for en rekke brukerforum for programvare fra Microsoft.

Tar det med ro

Han skriver senere i samme blogg at norske Opera ble valgt ut fordi selskapet var det første til å klage Microsoft inn til EUs konkurransemyndigheter. Senere har både Google og Mozilla blitt med i kampen mot Microsoft.

- Men det var de (Opera red. anm.) som startet det, skriver Taraso.

Hos Opera tar de truslene om boikott med ro. Kommunikasjonsdirektør Tor Odland forteller at de har fått med seg saken.

- Jeg har ikke så lyst til å si så mye om dette, annet at vi tar det til etterretning. Men det er viktig å forstå at dette er komplisert, og at det faktisk er EU-kommisjonen som kjører saken - og ikke Opera. Vi oppfordrer gruppen til å vurdere alle aspekter, sier Odland.

Kontroversiell

EU Kommisjonens sak mot Microsoft har skapt mye støy. Blant annet har det skapt stor oppmerksomhet at Kommisjonen ønsker at de såkalte OEM-ene (produsentene som selger pc-er med et operativsystem inkludert) skal vise sine kunder et skjermbilde hvor det opplyses om alternativer til Microsofts Internet Explorer (IE).

Dette har skapt stor ståhei mellom partene, blant annet fordi det ville medføre en del merarbeid for selskapene som selger utstyret.

Etter en del bråk uttalte Microsoft i forrige uke at de ikke vill inkludere IE i versjonen av Windows 7 som blir solgt i Europa.

Dermed kan selskaper som Opera, Google og Mozilla inngå eksklusive avtaler med pc-distributører om å legge deres nettleser i maskinene.

Microsoft-gruppen JCXP kaller forslaget om et bilde som opplyser om andre muligheter enn IE som latterlig, og at det ville være det samme som om Pepsi skulle skrevet ”Har du prøvd Coca Cola?” på sine egne flasker.