Microsoft tilbyr IE-amnesti

Microsoft tilbyr IE-amnesti

Har du en piratkopiert versjon av Windows XP, får du likevel lov å laste ned nettleseren Internet Explorer 7.

Siden Internet Explorer 7 (IE7) ble lansert for snart et år siden, har nettleseren kun vært tilgjengelig for brukere som kan dokumentere at de har en legitim kopi av operativsystemet Windows. Før Microsoft har tillatt nedlasting, har pc-en måttet kjøre den omstridte Windows Genuine Advantage-testen (WGA).

Da WGA ble opprettet i 2006, var IE7 en av gulrotene for å holde seg innenfor ”loven”. Microsoft endret mening i går, for å ”ivareta brukernes beste interesse”.

- Siden Microsoft mener alvor med å beskytte hele økosystemet rundt Windows, vil vi nå gjøre IE7 så bredt tilgjengelig som mulig. Fra og med i dag vil ikke lengre IE7 kreve WGA-validering, skriver Steve Reynolds, en IE-prosjektleder på selskapets blogg.

Dette er første gang Microsoft fjernet et større produkt fra WGA-testen, men programvare som antispionvaren Windows Defender og mediespilleren Windows Media Player 11 krever fortsatt Windows-validering.

LES OGSÅ: Åpner for innsyn i .Net

Flere bloggere tror Microsofts knefall skyldes at Mozillas Firefox vinner stadig flere tilhengere på bekostning av Internet Explorer. Firefox har økt sin markedsandel med tre prosentpoeng det siste året, og har nå 15 prosent av nettlesermarkedet, mens Microsoft har opplevd en tilsvarende tilbakegang, viser målinger utført av Net Applications.

Microsoft og Internet Explorer dominerer likevel nettlesermarkedet, med en markedsandel på nesten 78 prosent, IE7 har 34 prosent av disse, mens IE6 har 42 prosent.

Les om:

Nett-tjenester