Microsoft vil vise veien

Microsoft vil vise veien

1881 og Microsoft har gått sammen for å lage en ny karttjeneste. Norges beste, mener de selv.

Microsoft satser stadig mer på søketeknologi. Microsoft-sjef Steve Ballmer skal denne uken besøke Norge, og det er trolig dette han kommer for å snakke om.

Gigantens søketjeneste Microsoft Live Search har nå slått seg sammen med Opplysningen 1881 for å lage det de mener er Norges beste kartsøk. Microsoft Live Sarch Maps skal gjøre alt det andre tjenester gjør, som veibeskrivelser og vise hvor folk og bedrifter befinner seg på både kart og satelittbilder. Tjenesten er tilgjengelig både via Microsofts sider, og via 1881.no.

LES OGSÅ: Se huset ditt i nærbilde

- Opplysningen 1881 er stolte av å samarbeide med Microsoft. Det er en tillitserklæring at Microsoft velger våre kart og nummerdatabase, sier Geir Egedius, Portalsjef 1881.no, i en pressemelding.

- Partnerskapet med Opplysningen 1881 forbedrer Live Search ved at Live Search nå også får kartfunksjonen med skråfoto og det beste av lokale kart, sier Kristine Bjørnstad, produktansvarlig for Windows Live i Norge.

En rask test av tjenesten viser fine og detaljerte kart. Undertegnedes barndomshjem i Porsgrunn kom fram med lekestue og oppkjørsel, noe som er mer detaljer enn hva Gulesider.no gir. Satelittbildene var temmelig identiske, både ovenfra og på skrå.

LES OGSÅ: Ku-forskning i Google Earth

Et søk på undertegnedes navn i Gulesider.no gir et resultat, som er et gammelt nummer som ikke lenger er i bruk. Et søk på Live Serach Maps gir et annet nummer, som er det nyeste. Men på kartet er adressen til dette nummeret plassert på feil bygg, til tross for at adressen er riktig. Ingen av tjenestene ga begge nummer.

Live Search Maps har alt i samme søkefelt, mens på Gulesider.no må man navigere mellom ulike felt for å få de beste resultater. Og generelt sett har Microsofts tjeneste en litt mer oversiktelig og moderne framtoning.

Men det finnes også flere tjenester enn disse to, og hvilken som er best er det lettest å finne ut selv ved å prøve!

Les om:

Nett-tjenester