Microsofts Azure nede

Microsofts Azure nede

Skytjenesten Azure hadde fredag et langvarig globalt avbrudd som skyltes et utgått SSL-sertifikat.

Microsoft rapporterte samtidig om store problemer med 52 andre nett-tjenester, inkludert Xboc Music og Video Store. Avbruddet i Azure varte fra tidlig fredag ettermiddag, amerikansk vestkysttid, og i minst elleve timer. Årsaken var et utdatert SSL-sertifikat. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Problemet oppstod bare en dag etter at Microsoft fortalte at de hadde vært offer for et hackerangrep som lignet på det Facebook og Apple også ble rammet av. På fredag ble Azure rammet av et strømbrudd som i hovedsak rammet Azure Storage. Problemet med sikkerhetssertifikatet rammet sikret https-basert trafikk, mens http-basert trafikk ikke ble berørt, skriver selskapet.

Refunderer berørte kunder

Microsoft har tatt grep ved å blant annet fornye SSL-sertifikatet og har lovet å refundere berørte kunder, i henhold til service-avtalen. Https er en kombinasjon av Internett-protokollen http og ssl, som er designet for sikker Internett- og nettverkskommunikasjon.

Microsoft hadde også problemer med både Xbox Music og Video Store. Brukerne har verken vært i stand til å surfe, streame, laste ned eller kjøpe tjenester. Selskapet sier ingen ting om det finnes noen sammenheng mellom problemene i Azure og de andre tjenestene.

Også i februar i fjor hadde Microsoft problemer med Azure.

Nett-tjenester