To millioner har lastet ned IE9

To millioner har lastet ned IE9

God mottakelse for betaversjonen av Microsofts nye nettleser.

Microsoft skryter av at den nye Internet Explorer 9 beta har hatt mer enn to millioner nedlastinger på to dager. Den nyeste IE-versjonen av ble gjort tilgjengelig for offentligheten den 15. september, og tallene Microsoft trekker frem er fra de to første dagene etter at nettleseren ble sluppet.

Dette må sies å være gode tall for nettleseren, som tidligere har fått en nedtur de siste årene etter hard konkurranse fra konkurrenter som Firefox, Chrome, Safari og Opera.

- Til sammenligning hadde vi 1,3 millioner nedlastinger over de fem første dagene da Internet Explorer 8 Beta ble sluppet i 2008, skriver toppsjef Roger Capriotti i et blogginnlegg mandag.

Slått av konkurrentene

Likevel finnes det de som ikke lar seg overbevise av statistikken, og visepresident Vince Vizzaccaro ved måleselskapet Net Applications setter Microsofts tall i perspektiv.

- Jeg tviler ikke på det Microsoft sier, men i forrige uke hadde Internet Explorer 9 kun 0,07 prosent av brukerne på verdensbasis. Uketallene våre avsluttes lørdag, og inkluderer altså fire dager med IE9, sier han til Computerworlds nyhetstjeneste.

Tallene Microsoft legger frem er også mindre imponerende når man sammenligner med lignende oppdateringer hos konkurrentene. I april opplevde for eksempel norske Opera over en million nedlastinger av sin nye Iphone-browser Opera Mini i løpet av de første 24 timene etter lanseringen.

Mozilla kunne også skryte av 8,3 millioner nedlastinger av Firefox 3.0 i løpet av den første døgnet etter slippet i 2008, mens Firefox 3.5 ble lastet ned mer enn to millioner ganger bare timer etter lanseringen i 2009.

Googles nettleser Chrome opplevde også å ta en prosent av det totale markedet kort tid etter lanseringen i september 2008.

Ros for hurtighet og god design

Internet Explorer 9 har likevel blitt mottatt med ros, og den nye versjonen av den klassiske nettleseren har fått gode anmeldelser jevnt over. Det er særlig nettleserens hurtighet, minimalistiske design og tettere integrasjon med Windows 7 som trekkes frem som positivt. At Microsoft også har bestemt seg for å følge vedtatte webstandarder i langt større grad gjør at mange mener den oppdaterte nettleseren vil styrke IEs posisjon i et svært konkurranseutsatt marked.

- Endringene plasserer Internet Explorer tilbake i rollen som en av de sterkeste konkurrentene i nettleserkrigen, skriver Computerworlds Preston Gralla blant annet i sin anmeldelse.

Les om:

Nett-tjenester