Miranda 0.7.3

Miranda 0.7.3

Endelig et prateprogram som ikke suger det maskinen har av krefter.

Er det mest kompakte programmet i denne gjennomgangen. Miranda legger vekt på å være en lettvekter blant de forskjellige lynmeldingklientene der ute. Hastighet og lave systemressurser er programmets filosofi. På den positive siden holder programmet løftet sitt. Det tar nesten ikke plass, og programmet er ribbet for unødvendig funksjonalitet. Her får du muligheten til å kommunisere og stort sett ikke mer.

Programmet minner oss mye om Trillian Basic og støtter i likhet med sistnevnte det som finnes av lynmeldingsprotokoller der ute. Men i motsetning til Trillian Basic får man se bilde av den man snakker med.

Mirandas forsøk på å være et kompakt program har en høy pris. Applikasjonens brukervennlighet er ikke helt på topp. Det er ikke så enkelt å skjønne hvordan man skal koble seg til Microsofts Messenger-tjeneste. Dette må settes opp manuelt fra innstillingsmenyene.

For å kunne holde løftet om et program som er veldig kompakt og ressursvennlig må man som regel inngå kompromisser. For Miranda sin del betyr det at det har gått utover brukervennligheten. Vi er sikker på at programmet vil bli elsket av minimalister og de som sitter på en gammel pc.

Last ned Miranda versjon 0.7.3 her, eller finn ut mer om programmet på miranda-im.org.