Mobiltyv avslører seg selv på Photobucket

Mobiltyv avslører seg selv på Photobucket

Et selvportrett av tyven ble i all stillhet lastet opp i skyen.

Photobucket, et av de store nettstedene for å dele bilder med hverandre og med verden, har en stilig applikasjon for smarttelefoner. Applikasjonen lar brukere laste opp bilder fra telefonen automatisk til Photobucket.

Korey Heess fra Salinas i California visste sannsynligvis ikke om denne tjenesten tidligere, men det gjør han så absolutt nå. Hess tok et bilde av seg selv med en stjålet smarttelefon, og ante ikke at bildet ble lastet opp til telefoneierens Photobucket-konto. Politiet identifiserte Hess på bildet, og han ble arrestert for tyveriet.

Ukjent mann

Politiet i Salinas etterforsket en rekke veskenappinger som hadde foregått i lokale butikker da de fikk uventet hjelp. Et av ofrene fikk nemlig et opp et nytt bilde på Photobucket-kontoen sin. Bildet viste et selvportrett av en ung mann med skjegg, øreringer og en mobiltelefon - hennes mobiltelefon.

- Hun kjente ham igjen med en gang. Hun tok en kikk på Photobucket og sa "Jeg har aldri tatt dette bildet. Dette er fyren som stjal telefonen min", forteller Terry Gerhardstein fra politiet i Salinas til Computerworlds nyhetstjeneste.

Med bildet i hånden koblet politiet tyven til to andre tyverier. Og da bildet ble vist på en lokal tv-stasjon ble det liv i telefonen på politistasjonen, og Herhardstein forteller at de fikk tips innen en time.

Arrestert

Den uheldige tyven ble arrestert tidlig søndag morgen mistenkt for flere ran og tyverier.

I følge Photobucket er det første gangen tjenesten deres hjelper til med å oppklare en forbrytelse.

- Vi har aldri sett noe lignende, men vi synes det var veldig artig, sier Lisa Dilg hos Photobucket.

Nett-tjenester