Mozilla dreper Firefox 2.0

Mozilla dreper Firefox 2.0

To sikkerhetsoppdateringer før året er omme. Deretter er Firefox 2.0 ute av dansen.

Mozilla har planlagt to sikkerhetsoppdateringer til Firefox 2.0, for så å utfase nettleseren innen utgangen av året. Firefox-direktør Mike Beltzner har ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste bekreftet at 2.0-versjonen etter planen skal avlives i desember.

- Vi konsulterer fellesskapet for tilbakemeldinger, sier Beltzner.

Når selskapet slipper nye versjoner, er politikken å støtte den forrige versjonen i seks måneder. Firefox 3 ble sluppet i midten av juni.

Selskapet har tidligere slitt med trege oppdaterere, og aktiverte i den anledning en funksjon i 2.0 der brukeren fikk beskjed om at vedkommende burde oppdatere til 3.0.

- Mer enn to tredjedeler av våre brukere bruker Firefox 3, og mer enn halvparten aksepterte det første store oppgraderingstilbudet som ble gitt i slutten av august, sier Beltzner.

Thunderbird litt bak

Mailklienten Thunderbird, laget av Mozillas nære slektning Mozilla Messaging, ligger litt bak i utviklingen.

Det som opprinnelig var Beta 1 av Thunderbird 3.0, som ble sluppet tidligere denne måneden, har faktisk nå byttet navn til Alpha 3 i stedet. Dermed er ikke Thunderbird 3.0 en gang i beta foreløpig.

Klienten er forventet klar i slutten av januar 2009.

Gecko 1.8 dør ikke

Beltzner presiserer at bortgangen til Firefox 2.0 ikke betyr at Thunderbird 2.0-brukere blir sittende med postkassa full av skjegg. Gecko 1.8-motoren, som 2.0-versjonene er bygd på (i motsetning til 3.0 som er bygd på Gecko 1.9), vil nemlig leve videre.

- At vi slutter å støtte Firefox 2.0 betyr ikke at utviklere ikke lenger kan jobbe videre med Gecko-koden. Det betyr bare at fokuset vårt ikke ligger på å aktivt vedlikeholde den Gecko-versjonen, sier han.