Mozilla har lansert Firefox 4 til Android

Mozilla har lansert Firefox 4 til Android

Flere brukere klager over dårlig hastighet og manglende Flash.

En uke etter lanseringen av Firefox 4 for pc, har Mozilla lansert en fullverdig versjon av den nye nettleseren for Android, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Raskere enn innebygget

Mozilla skryter av Firefox 4s nye strømlinjeformede grensesnitt, raskere ytelse og integrerte synkroniseringsfunksjon, som lar brukerne synkronisere bokmerker, passord og åpne faner mellom forskjellige stasjonærmaskiner og mobile enheter.

Ifølge Mozilla er Firefox 4 tre ganger raskere enn Androids standard nettleser, delvis på grunn av Firefox 4s nye Jaegermonkey JavaScript-motor, den samme motoren som brukes i pc-utgaven.

Kritikk

Selv om nettleseren kun har vært tilgjengelig i noen timer, har flere brukere allerede klaget over dårlig ytelse og manglende støtte for Flash.

- De sier den er raskere enn standardnettleseren (...) men den tar dobbelt så lang tid å åpne, skriver brukeren ”Andy” i en anmeldelse på Android Market.

- Dette må være den treigeste nettleseren i Androids historie, skriver ”Oliver” i et annet innlegg.

Firefox 4 støtter for øyeblikket ikke Flash, men bruker isteden HTML5, CSS og andre webstandarder for å vise video og levende innhold.

I motsetning til forrige uke, da Mozilla skrøt av antall Firefox 4-nedlastinger for Windows, Mac og Linux, har ikke selskapet lagt ut noen liste som viser hvor mange ganger Android-brukere har lastet ned den nye nettleseren.

Firefox 4 til Android er på 14 megabyte og kan lastes ned gratis fra Android Market, og krever Android 2.0 eller nyere.

Nett-tjenester