Mozilla lover raskere Firefox

Mozilla lover raskere Firefox

Firefox 7 skal være betydelig raskere og bruke mindre minne enn før.

Mozilla har lansert den ferdige versjonen av Firefox 7. Nettleseren kommer ikke med noen store, omveltende forandringer, men det er gjort en rekke mindre endringer og forbedringer "under panseret".

Den nye versjonen kommer bare seks uker etter at Mozilla slapp Firefox 6, skriver amerikanske Macworld.

Firefox 7 er først og fremst mer stabil og sikker enn forrige versjon, men nettleseren byr også på endringer som Mozilla lover at skal gjøre den raskere. Nettleseren bruker mellom 20 og 50 prosent mindre minne enn tidligere utgaver, ifølge Mozilla.

Å åpne nye faner skal gå raskere. Å ha mange faner oppe samtidig, spesielt bildetunge faner, skal kreve mindre ressuser enn før. Brukeren skal også kunne ha Firefox åpen over en lengre periode av gangen samtidig med andre ressurskrevende apper, lover selskapet.

En ny versjon av maskinvare-akselerert Canvas skal dessuten bidra til raskere avspilling av HTML-baserte animasjoner og spill.

Fjerner http://

En av de mest synlige endringene i den sjuende Firefox-versjonen er at prefikset http:// er borte i adressefeltet. Denne skjules automatisk av Firefox 7, så fremt det ikke dreier seg om en sikker prefiks som https:// eller ftp-tjenere. Når man skal klippe og lime en lenke, blir http:// riktignok synlig igjen.

Andre mindre endringer i Firefox 7 inkluderer forbedret API for utviklere som vil optimalisere nettsider, et nytt anonymt feedback-system samt kjappere Firefox Sync.

Firefox 7 kan lastes ned for Windows, Mac og Linux her.

Les om: