Mozilla skifter toppsjef

Mozilla skifter toppsjef

Mitchell Baker gir seg som toppsjef i Mozilla, og erstattes av driftsdirektør John Lilly.

Baker var advokat i Netscape da selskapet stiftet Mozilla i 1998, og har vært en del av organisasjonen siden den gang. Hun har vært en viktig bidragsyter til at nettleseren Firefox nå er en potent utfordrer til Microsofts Internet Explorer, heter det fra selskapet.

Nettleseren Firefox har en global markedsandel på rundt 15 prosent, og så mye som 30 prosent i enkelte europeiske land. Mozillia oppgir selv at nettleseren har 125 millioner brukere over hele verden.

LES OGSÅ: Helt slutt for Netscape

Driftsdirektør John Lilly overtar umiddelbart som administrerende direktør, mens Baker fortsatt skal være styreformann i Mozilla. Lilly overtar dermed ansvaret for lanseringer av oppdateringer til Firefox og epostklienten Thunderbird, mens Baker skal få et bredere ansvar for å forbedre brukeropplevelsen på nett.

- Jeg har en visjon av internett, av livet online og en positiv brukeropplevelse, som Mozilla skal være med på å skape. Dette favner bredere enn nettlesere, epostklienter og selv teknologi generelt, skriver Baker i sin egen blogg.

Les om:

Nett-tjenester