MS: - Vi legger ikke ned Skype for Mac

MS: - Vi legger ikke ned Skype for Mac

Microsoft-sjef Steve Ballmer lover å fortsette Skype-utvikling på andre plattformer.

Tidligere denne uken ble det kjent at Microsoft kjøper Skype for 46 milliarder kroner (8,5 milliarder dollar).

Kort tid etter at nyheten ble sluppet stilte mange spørsmål om fremtidige versjoner kommer til å fungere på andre operativsystemer som Mac OS X, iOS, Linux, Android og Symbian. Skal vi tro Microsoft-sjef Steve Ballmer er det foreløpig ingen grunn til bekymring.

- Vi kommer til å fortsette å investere i Skype på plattformer som ikke tilhører Microsoft, sa Ballmer på en pressekonferanse tidligere denne uken, og pekte på at selskapet blant annet allerede har en Mac-versjon av Office-pakken.

Microsoft slapp dessuten en fotoapp for sin Photosynth-tjeneste for iOS, uten å by på en løsning for sitt eget Window Phone-operativsystem.

- Prioriterer egne OS

Analytikeren Appo Markkanen på ABI Research tror imidlertid at det kommer til å bli stor forskjell på versjonene for Microsofts system sammenlignet med versjonene for eksempel iOS og Android.

- Jeg tror at de lager en grunnleggende versjon for andre plattformer med chatt og ringefunksjon for håndholdte enheter, men begrenser støtten for video og gruppesamtaler til Windows og Windows Phone, sier Markkanen til IDGs nyhetstjeneste.

Markkanens antakelser høres fornuftige ut, i hvert fall sett fra Mac-brukernes ståsted.

Microsofts programmer for Mac OS X har ofte manglet funksjoner som eksisterer i samme program for Windows. Blant annet mangler støtte for makroer i Office 2008 og støtte for webkameraer i Messenger for Mac frem til helt nylig, påpeker Macworld Sverige.

Skype allerede Mac-sinke

Til Microsofts forsvar ligger Mac-versjonen av Skype allerede bakpå hva gjelder utvikling sammenlignet med Windows-utgaven.

I fjor høst ble Mac-versjonen oppdatert fra 2.8 til 5.0 for å ta den igjen Windows-utgaven, men Skype har fått mye kritikk i Mac-miljøet på grunn av oppdateringen, for både manglende funksjonalitet og lite Mac-vennlig grensesnitt (oppdateringen har blitt kalt Windows-aktig). Mange brukere har til og med gått tilbake til versjon 2.8 igjen.

iOS-versjonen av Skype er langt mer populær, og ligger stadig frempå med oppdateringer og nye funksjoner.

- Den kanskje beste nyheten for Mac-Skype-brukere er at det er usannsynlig at Microsofts eierskap over programvaren kan gjøre ting verre. Og kanskje den nest-beste nyheten er at dersom Microsoft skulle finne på å gjøre ting verre på Mac-siden, finnes det fortsatt mange alternativer, skriver Lex Friedman i amerikanske Macworld.

Alternativene han nevner, inkluderer iChat og FaceTime (fortrinnsvis mellom brukere på Mac/iOS-plattformene) og Googles Gmail, som kan brukes til en-til-en-videosamtaler (om enn med Flash-støtte).

Les om:

Nett-tjenester