Nå kan du kode på nettbrettet

Nå kan du kode på nettbrettet

Den nye tjenesten Codeanywhere vil bli Google Docs for utviklere. Tjenesten var publikumsfavoritt på Disrupt i New York.

Nettbrett og smartmobiler, mobilitet og cloud computing har endret måten vi jobber på, men til så langt har det vært få muligheter for utviklere til å jobbe på farten. Spesielt uten å være nødt til å trekke rundt på en laptop.

Kanskje det er i ferd med å endre seg nå. En ny, spennende tjeneste ble presentert på Disrupt-konferansen i New York denne uken. Codeanywhere har ambisjoner om å bli Goodle Docs for utviklere. Det melder Techcrunch.

Lei av tung laptop

Den nye tjenesten, utviklet av frilanserne Ivan Burazin og Vedran Jukic, har allerede skapt et lite buzz i utviklermiljøet. Selskapet som nå består av fire utviklere i tillegg til de to gründerene melder om en vekst på 400 nye brukere hver eneste dag.

Ideen til Codeanywhere kom da frilans-utvikler Jukic ble lei av å dra med seg bærbar datamaskin overalt for å kunne jobbe. Etter noen søk og litt undersøkelse forstod han at det ikke fantes noen god løsning for utvikleren i farten. Ingen skytjeneste og dårlige apper, mente han. Resultatet ble freemium-tjenesten Codeanywhere, som gjør det enklere å kode eller skvisje bugs fra hvor som helst.

I tillegg til web er Codeanywhere også tilgjengelig som IOS og Android-apper, og med freemium-modellen skal det være enkelt å komme i gang, og ikke minst teste før man investerer penger i et nytt verktøy.

Betalingsmodellen gründerselskapet bruker for den nye tjenesten er såkalt freemium. Det betyr at grunntjenesten er gratis, men at man betaler småsummer for nye funksjoner. Eksempelvis kan brukere betale fem dollar i måneden eller 50 dollar per år for Premium-abonnement, som gir forskjellige funksjoner som FTP, FTPS, SFTP, offline-modus og integrasjon med andre tjenester som kodelageret Github.

Gratis-versjonen er når sant skal sies ganske så snau, og gir bare mulighet til å konfigurere tre FTP-servere, og inkluderer hverken FTPS, SFTP eller SSH, ingen MySQL-database og en sandbox på magre én MB.

Men ettersom Premium-abonnement bare koster fem dollar i måneden, og gir ubegrenset sikker og usikker (FTP) overføring, tre databaser, nettsted med Cpanel og 500 MB sandkasse og SSH, er det ikke spesielt dyrt å benytte tjenesten dersom den faller i smak.

Så dersom du er en utvikler som er mye på farten og er lei av å drasse rundt på laptop, så kan Codeanywhere kanskje være noe for deg.

Codeanywhere ble forøvrig stemt frem som publikumsfavoritt på Disrupt-konferansen.

Se video: Codeanywhere trailer

Nett-tjenester