Nå kan du laste ned Firefox 3.5

Nå kan du laste ned Firefox 3.5

Firefox 3.5 er lansert, også på norsk. Flere millioner har allerede lastet ned.

Etter seks måneder med forsinkelser, slapp Mozilla endelig den ferdige versjonen av Firefox 3.5 i går. I løpet av få timer ble nettleseren lastet ned to millioner ganger. Interessen er likevel mindre enn da forgjengeren 3.0 ble sluppet for et år siden.

Les også: Firefox inn i Guinness rekordbok

Med den nåværende nedlastingstakten ser det ut som det blir vanskelig for Mozilla å nå like mange nedlastinger som i fjor i løpet av det første døgnet.

- Vi har ikke markedsført Firefox 3.5 like mye som vi gjorde med 3.0. Vi kommer likevel til å havne ganske nære fjorårets nedlastinger, sier Mike Beltzner i Mozilla til Computerwords internasjonale nyhetstjeneste.

Større enn IE7

Samtidig med lanseringen av Firefox 3.5, starter nedtellingen for 3.0. Mozillas tilbyr kun support på eldre produktversjoner i seks måneder. Det betyr at kundestøtte for Firefox 3.0 vil opphøre ved utgangen av året, den 31. desember.

Målinger utført av Statcounter i går viser at antall installasjoner av Firefox 3 nå overgår Internet Explorer 7.

Tar man med alle versjonene av IE, er imidlertid Microsoft-nettleseren klart størst, med en markedsandel på 57,65 prosent, mot 32,13 prosent for Firefox.

Last ned Firefox til enten Windows, Mac eller Linux her.

Les om:

Nett-tjenester