Nå kan du leie videokonferanser

Nå kan du leie videokonferanser

Atea vil leie ut videokonferanser i samarbeid med Telenor og Tandberg.

Atea teamer opp med Tandberg og Telenor for å leie ut videokonferanse til bedrifter som synes investeringsterskelen blir for høy for å eie eget.

I sin løsning i Atea Sverige vil det være snakk om en fast månedlig kostnad for utstyr, installasjon, support og operatørabonnement. Det finnes tre ulike varianter, fra personlig skrivebordssystem til et system med 65 tommers skjerm for større arbeidsgrupper.

Tror det vil slå an

Salgssjef i Atea Sverige, Robert Haglund, mener månedskostnaden fort kan bli spart inn på nok en innstilt forretningsreise.

- Med korte skritt kan organisasjoner føle seg frem og bygge ut videomøtesystemet til et nivå som passer, uten at kostnadene skyter i været. Etterspørselen er stor, og jeg tror dette tilbudet kommer til å bli startskuddet for en utbredt benyttelse av videomøter, sier han.

Les oså:

Tandberg og Polycom med enklere videokonferanser

I Norge om noen uker

Administrerende direktør i Atea Norge, Steinar Sønsteby, bekrefter overfor Computerworld at løsningen også vil bli å finne i Norge.

- Vi har ikke begynt å tilby det ennå, men det skal vi. Det er rett rundt hjørnet, og bare noen småting som gjenstår.

- Hvilken tidshorisont snakker vi da?

- I løpet av noen uker. Det vi prøver å få til er å se på en løsning hvor man ikke bare kan leie endepunktet i systemet, selve møterommet, men også kan kjøpe til andre funksjoner, slik som videoserver for opptak eller andre forskjellige kommunikasjonsservere over ip og ISDN. Alle tingene litt mindre bedrifter ikke nødvendigvis trenger investere i som vi har i vårt eget nett, sier Sønsteby.

- Da blir det litt enklere å forholde seg til innkjøpet.

Nett-tjenester