Nå kan du prøve Firefox 8

Nå kan du prøve Firefox 8

Se hva som er nytt i den ferske betaversjonen.

Mozilla har virkelig satt fart på utgivelsestakten til Firefox den siste tiden. Bare noen dager etter at den ferdige versjonen av Firefox 7 ble lansert, er den første betaen av Firefox 8 nå klar for nedlasting.

Firefox 8 kommer ikke med noen større nyheter, men byr på noen mindre endringer i grensesnittet og en del godsaker for utviklere.

Twitter-søk

Blant nyhetene i versjon 8 av Mozilla-nettleseren er en funksjon som gjør det mulig å søke på Twitter direkte i programmet. I søkefeltet som brukes for å søke på blant annet Google og Bing, finnes det nå et valg også for Twitter.

Firefox 8 kommer også med en ny sikkerhetsfunksjon som advarer brukeren når et tilleggsprogram kjøres for første gangen. På den måten håper Mozilla å gjøre det vanskeligere for ondsinnede tilleggsprogrammer å bli installert i bakgrunnen uten at brukeren vet om det.

Bedre HTML5-støtte

Nettleser-faner får også en oppfriskning i Firefox 8, og du kan nå velge hvilke faner du vil tilbakestille til den forrige sesjonen. I Firefox 7 er det bare mulig å tilbakestille samtlige faner fra en tidligere sesjon når nettleseren startes.

Ellers kommer Firefox 8 med bedre støtte for HTML5, og det skal være mulig å legge til menyalternativer ved høyreklikk ved hjelp av HTML5, skriver PC för Alla.

Den ferdige versjonen av Firefox 8 er ventet den 8. november. Firefox-betaen kan du laste ned her. Tilgjengelig for både Windows, Mac og Linux. Eksisterende Firefox-brukere skal få tilgang til oppdateringen rett i nettleseren.

Les om: