Nå kan du prøve nye Live-produkter

Nå kan du prøve nye Live-produkter

Microsoft oppdaterer Messenger og andre gratisapplikasjoner.

Microsoft har nå sluppet den nye versjonen av Windows Live Essentials til gratis nedlastning.

Programvarepakken inneholder blant annet Messenger, chatte-klienten som brukes av over 1,5 millioner norske brukere hver måned, både i bedrifter og private hjem.

Mer sosial

- Svært mange nordmenn er aktive deltakere i flere sosiale nettverk og benytter mye tid på oppdateringer og deling av innhold. Med nye Messenger som et sosialt knutepunkt får brukerne både en enklere hverdag og en bedre totalopplevelse i sosiale medier, sier Johanne Løvsland, ansvarlig for Windows Live i Microsoft Norge i en pressemelding.

Blant annet kan Messenger-brukerne chatte med Facebook-vennene sine, slik man lenge har kunnet i en rekke gratisprogrammer som Digsby og Pidgin. Messenger blir også sammenkoblet med en rekke andre sosiale nettverk, som Linkedin, Myspace og norske Biip. På den måten kan man poste oppdateringer fra Messenger som kommer ut på flere sosiale nettsteder.

Andre nyheter inkluderer muligheten til å se på Youtube-filmer sammen med vennene dine, høyoppløslig videochat og Bing-integrasjon. Det skal også komme Microsoft-utviklede Messenger-klienter til smarttelefoner som Iphone- og Windows Phone-telefoner. Android nevnes ikke.

Enklere fildeling

Windows Live Photo Gallery og Windows Live Movie Maker får også overhalinger.

Det skal bli enklere å dele video og bilder på sosiale medier som Facebook, programvaren kan kjenne igjen ansikter og det blir en rekke nye funksjoner for å behandle bildene og videoene.

Det nye programmet Live Mesh skal gjøre det enklere å se på filene dine på ulike maskiner og smarttelefoner. Microsoft tilbyr blant annet lagring av filene med synkronisering, liknende det man kjenner fra tjenester som Dropbox.

Nett-tjenester