Nå kan du strømme lydbøker på mobilen

Nå kan du strømme lydbøker på mobilen

Norske Ordflyt lanserer applikasjoner til iPhone og Android.

Strømming - eller streaming - er i vinden som aldri før. Cd-ene er på vei ut av hjemmene til folk, og til og med piratkopiering har det blitt mindre av. Og brukerne har faktisk vist seg å være interesserte i lovlige tjenester, til og med om de så må betale for dem.

Denne typen innholdskonsum vil bare bli mer populært, så her gjelder det å være raskt ute med et alternativ for brukerne for å vinne dem over så tidlig som mulig. Ordflyt heter en norsk tjeneste som vil gjøre det samme for lydbøker som Spotify og Wimp har gjort for musikk. Tjenesten ble lansert i betaversjon fjor sommer og har allerede 15 000 brukere.

Minner om Wimp

I går lanserte Ordflyt gratis apper til både iPhone og Android-telefoner med håp om at nordmenn skal velge dem når de vil høre på lydbøker med mobiltelefonen.

I likhet med Spotify og Wimp består Ordflyt av en klient som installeres på datamaskinen. Tjenesten er et samarbeid mellom Aspiro Music – som står bak musikktjenesten Wimp – og forlaget Cappelen Damm. Brukere av Wimp vil derfor raskt kjenne seg igjen i Ordflyt-applikasjonene. Pc-klienten benytter seg av Adobe sin Air-løsning.

Fra Ordflyt kan du lytte gratis til cirka 150 lydbøker, som til sammen utgjør over 1000 timers spilletid. Du kan blant annet høre på Erlend Loes siste bok Kurt kurér, og du finner også en stor mengde norske og internasjonale klassikere som Anna Karenina, Moby Dick, Den hemmelighetsfulle øya og Hellemyrsfolket.

I tillegg til de kostnadsfrie lydbøker, finnes det også lydbøker å kjøpe. Mange av de mest populære titlene koster under 200 kroner, får Macworld.no opplyst.

Offline modus

Ordflyt-lydbøkene er delt opp i kapitler, slik at du enkelt kan navigere deg frem og tilbake i dem. Tjenesten husker også hvor du befinner deg i alle lydbøkene du hører på, så du alltid kan fortsette å lytte der du sist slapp. Dette fungerer også mellom pc-en og mobilen.

Fra mobilappene er det mulig å laste ned lydbøker for avspilling i såkalt offline modus, noe som betyr at du kan høre på dem uten å være tilkoblet internett. Enn så lenge er det ikke mulig å kjøpe lydboker fra mobilappene til Ordflyt, men du kan kjøpe dem fra pc-klienten og så få hørt på dem fra mobilen etterpå.

Ettersom Ordflyt enn så lenge bare er i betaversjon, må du være obs på at feil kan forekomme. Tjenesten er helt gratis å prøve ut, men du må registrere deg som bruker. Det vurderes å innføre en abonnementsordning, men foreløpig er ingenting avgjort hva gjelder forretningsmodellen, opplyser Håkon Havik i Cappelen Damm til Macworld.no.

iPhone-appen fungerer for øvrig også på iPod touch og på iPad, men den kommer ikke i tilpasset nettbrettversjon. Du kan lese mer på ordflyt.no. Her finner du også direktelenker for nedlasting av alle appene.

Les om:

Nett-tjenester