Nå kan du teste Opera 10.5

Nå kan du teste Opera 10.5

Opera med prealfa-versjon av ny nettleser som tidlig julegave.

Opera har ikke for vane å brukerteste prealfa-versjoner av selskapets nettlesere, men nå har de gjort et unntak. Fra i dag er 10.5-versjonen tilgjengelig for nedlasting for Windows- og Mac-brukere. Unix- og Linux-versjonen kommer senere.

Blant de største nyhetene i 10.5 er den nye javascript-motoren Carakan, som skal være sju ganger raskere i ytelsestesten Sunspider enn Futhark-motoren som sitter i Opera 10.1.

Dersom du bruker Windows 7 og Windows Vista, vil du oppdage at nettleseren støtter Aero-grensesnittet på en rekke områder. Det nye grafikkbiblioteket Vega gir deg også betydelig raskere 2D-grafikk. Opera har også implementert støtte for nye CSS3- og HTML5-funksjoner.

Private browsing

På samme måte som Google Chrome er Opera 10.5 i økende grad orientert rundt hver enkelt fane. Det er også nytt at du kan surfe uten å etterlate deg noen spor, såkalt ”pornomodus”, i hver fane eller i hele vinduet.

Opera advarer mot at denne testversjonen kan være ustabil, og anbefaler at du tar backup av dine data før du installerer. Den har også et relativt høyt minneforbruk.

- Ikke bruk den på ditt lokale vannkraftverk, skriver Roberto Mateu på selskapets blogg.

Les om:

Nett-tjenester