Nå kommer Firefox 6

Nå kommer Firefox 6

Den nyeste versjonen av Mozilla’s nettleser lanseres i dag, kan lastes ned allerede.

Firefox 6 skulle ikke debutere offisielt før i dag, men ble lagt ut for nedlasting allerede i går på FTP-serverne, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Den nye programvaren er for øyeblikket beskrevet som “ikke helt fedig” og selskapet driver fortsatt med QA testing. Mozilla fikk likevel beskjed om at programvaren kunne legges ut, ifølge kilder fra nettstedet MozillaWiki.

Mye nytt

I mellomtiden har ankomsten av Firefox 6 ført til en masse spenning blandt Firefox-fans som ikke kunne vente til i dag på den offisielle utgivelsen. Firefox 6 er ventet å være mye raskere for Linux-brukere, fordi programvaren bruker versjon 4.5 av GCC, eller GNU Compiler Collection.

Det er mange nye spennende funskjoner med i denne programvaren. Takket være Mozilla’s kjappe utgivelsesplan følger utgivlesen tett på etter utgivelsen av den forige versjonen. Noen av forbedringene i Firefox 6 er: raskere opstart ved bruk av Panorama, bedre brukerrettighetskontroll, økt støtte for Html 5 og bedre kontroll over innpluggingsmoduler.

Programvaren kan nå lasted ned for Linux, Mac og Windows.

Ikke bare endringer for Firefox 6

Hvis du har ventet til i dag med å laste ned programvaren, ikke glem at dette ikke bare er en stor dag for Firefox 6. Samtidig vil nemlig Firefox 7 flytte inn i Beta, og Firefox 8 vil flyttes fra Nightly kanalen og inn i Aurora kanalen.

Firefox 7 skal tilby en rekke ytelsesforbedringer og gjøre bedre bruk av minnekapasitet. Firefox 8 vil i tillegg til å være mye kjappere, også kunne blokkere nettlesertillegg installert av andre programmer automatisk til de er godkjent av brukeren, ifølge Mozilla.

Thunderbird

Epostprogrammet Mozilla Thunderbird skal flyttes paralellt med Firefox. Det vil si at versjon 6 av Thunderbird debuterer i dag, Thunderbird 7 vil flyttes inn i Beta, mens Thunderbird 8 flyttes til Aurora kanalen.

Mozilla dannet I forrige måned Enterprise User Working Group, som er der for å kunne imøtekomme forretningsbrukernes behov.

Les om:

Nett-tjenester