Nå kommer WiMP på iPad

Nå kommer WiMP på iPad

Musikkstreaming på enda flere plattformer.

Den norske musikkstreamingtjenesten WiMP er i vinden om dagen. I disse dager får 700 000 av Canal Digitals kunder gratis tilgang via tv-abonnementet sitt, og for drøyt en uke siden fikk programmet mulighet for å importere spillelister fra Spotify. Nå lanseres i tillegg en svært etterlengtet iPad-versjon av tjenesten. Applikasjonen har vært under utvikling i cirka et halvt år, får Macworld.no opplyst.

- Det er mange som har kommet med ønske om en iPad-versjon av WiMP. Ikke bare fordi Apple-nettbrettet er en gimmick, men fordi folk ser at det representerer et bruksområde, forteller WiMP-sjef Per Einar Dybvik til Macworld.no.

- Vi ser selv at den dekker et behov midt i mellom mobiltelefon-versjonen og pc-versjonen av WiMP. iPad representerer en annen brukeropplevelse – den har et grensesnitt laget for sofaen. Der mobilversjonen er litt begrenset med tanke på utforsking av ny musikk, er iPad-applikasjonen midt i blinken for nettopp dette, sier Dybvik.

LES OGSÅ:

WiMP får Spotify-import

iPad-applikasjonen ligner derfor mye mer på den varianten av WiMP som kommer til Mac eller Windows-pc-er, ifølge Dybvik. Brukergrensesnittet er tilnærmet identisk, og de fleste av de samme funksjonene er også på plass, om enn noe annerledes lagt opp. Fokuset på redaksjonelt innhold er også mer synlig enn i iPhone- eller Android-versjonen av musikktjenesten. Det gjør at den egner seg mye bedre til å finne musikk, lage og redigere spillelister og dele musikk med andre enn nettopp mobilutgavene. Applikasjonen har dessuten støtte for AirPlay, noe som gjør at du kan streame musikken til anlegget ditt om du for eksempel har en AirPort Express-enhet, en Apple TV eller et høytalersett med støtte for denne teknologien.

Stadig mer for pengene

Macworld.no har prøvekjørt den nye iPad-appen, som skal være ute i App Store nå. Vårt inntrykk av den nye appen er bra - alle de viktige funksjonene er med og brukergrensesnittet like lekkert som programmet du får på datamaskinen. Vi ser helt klart at appen kan dekke det behovet for å navigere i musikken som mobilversjonen mangler – større skjerm gir selvsagt enda flere muligheter. Da for eksempel redigering av spillelister kan være ganske tungvint på en iPhone, føles det mye enklere og mer oversiktlig her. Noe man fint kan sitte og pusle med i sofakroken. Musikkfavoritter, Facebook-venner og offline-modus er også med.

LES OGSÅ:

Gratis Wimp til Canal Digital-kunder

At WiMP nå kommer med en iPad-app – og til og med før storkonkurrenten Spotify – er et smart trekk i kampen om streamingkundene. Det finnes ingen musikkstreamingtjenester med egen iPad-app, i hvert fall ikke i Norge, men det er ikke fordi det ikke egner seg for nettbrett. Å ha tilgang til musikken på stadig flere plattformer er noe brukerne absolutt vil ha, nå som cd-ene er i ferd med å pakkes bort i de tusen hjem. For iPad-brukerne er det dessuten enda et nytt og nyttig bruksområde for Apple-nettbrettene sine. 100 kroner i måneden for ubegrenset tilgang til musikk på pc-en, mobiltelefonen og nettbrettet begynner egentlig å høres ganske lite ut.

Hva gjelder Android og nettbrett så er ikke dette noe som ligger klart, men WiMP sier de har planer om å lage en versjon for denne plattformen i fremtiden også. Vi antar at dette blir mer aktuelt når produktene med den nettbrett-tilpassede versjonen av Android (3.0 Honeycomb) slippes i løpet av året.

WiMP er tilgjengelig som en gratis applikasjon på App Store. Appen er såkalt universal, det vil si at den fungerer på både iPhone og iPad (se etter plusstegnet på ikonet). Du må ha et WiMP-abonnement for å kunne bruke appen – dette koster 99 kroner i måneden. Har du gratis-WiMP via Canal Digital, må du oppgradere til Premium-versjonen for bruk på mobile enheter for 49 kroner i måneden.

LES OGSÅ:

TEST: Wimp og Squeezebox - Smart kombinasjon

Slik ser WiMP ut på iPad:

Les om: