Nå skal alle kunne få .no-domener

Nå skal alle kunne få .no-domener

Men privatpersoner må finne seg i at .priv også kommer med.

For å registrere .no-domener i dag må man ha foretaksnummer. Men nå skal private også få muligheten til å seile under norsk domene. Haken er at de også må seile under et underdomene.

Fra juni vil nemlig forvalteren av norske domener, Norid, åpne for registrering av private under domenet .priv.no.

- Sikreste i verden

- Et norsk domenenavn er stabilt og blant de sikreste i verden, og vi er veldig glade for at også private nå får denne muligheten, sier daglig leder i Norid, Hulde M. Thunem.

Hun poengterer at det er svært få som dags dato har domenenavn under .priv.no, og at det derfor er gode muligheter for å skyte gullfuglen. Det er med andre ord gode muligheter for å fange opp domener som leif.priv.no, familienolsen.priv.no, kattenmons.priv.no eller syklubben.priv.no.

Det er med andre ord en fin mulighet for alle som for eksempel vil ha en norskere bloggadresse enn for eksempel blogspot.com, og en mer personlig epostadresse enn hva som er ledig hos Hotmail.

Slik vil åpningen av .priv.no fungere:

  • Tildelingen starter slik at alle skal få like muligheter. Norid tar imot søknader fra privatpersoner fra mandag 6. juni 2011 kl. 10.00 til tirsdag 14. juni kl. 16.00.
  • Disse søknadene blir lagt på vent. Dagen etter gjennomfører Post- og teletilsynet en loddtrekning for å bestemme rekkefølgen for behandling av søknader der flere har søkt om samme domenenavn.
  • Hver person får bare delta i trekningen med én søknad om samme navn. Etter loddtrekningen behandles søknadene i den rekkefølgen som ble bestemt av trekningen.
  • Torsdag 16. juni kl. 10.00 åpnes det for vanlig mottak av søknader fra private. Etter dette skjer søknadsbehandlingen etter det vanlige først til mølla-prinsippet.

Les om:

Nett-tjenester