Nå skal du bytte til IE8

Nå skal du bytte til IE8

Neste uke skal Microsoft få brukerne av Internet Explorer 6 og 7 til å bytte til IE8.

Etter at Microsoft slapp den nyeste versjonen av Internet Explorer i mars, har selskapet fått kritikk for sparsommelig markedsføring, og for ikke å gi IE-brukerne beskjed om om at en nyere versjon har kommet.

LES OGSÅ: Kritisk til IE8-lanseringen

Selv om noen allerede har startet oppgraderingen, er det først til uken at den nye nettleseren kjøres inn i Windows Update-systemet.

Programmerer Eric Hebenstreit i Microsoft, som var med å lage IE8, skriver i en offisiell Microsoft blogg at det i den tredje uken i april får brukerne av IE6 og IE7 (på Windows XP, Vista, Windows Server 2003 eller Windows 2008) beskjed om muligheten til å laste ned IE8 gjennom den automatiske oppdateringen.

LES OGSÅ: Microsoft spiser seg selv

I motsetning til andre oppdateringer fra Microsoft, som kan lastes ned og installeres automatisk, lastes også IE8 ned på pc-en - men krever brukerens godkjenning før installasjon. Microsoft har en egen verktøykasse. It-administratorer kan bruke Microsofts verktøykasse om de ønsker å blokkere nedlastninger av IE8 i eget nettverk.

Ifølge Web-måleselskapet Net Applications, vokste IE8s markedsandel til 3,7 prosent, opp fra 3,3 i uken før. For to uker siden var markedsandelen 2,7.

Les om:

Nett-tjenester