Nå skal Google selge musikk

Nå skal Google selge musikk

Den skybaserte musikktjenesten Google Music ble åpnet i natt. Men foreløpig bare for USA.

Google Music ble først introdusert i mai i år, og man måtte inviteres for å prøve tjenesten.

Tjenesten skal selge sanger og album fra alle de store plateselskapene (med unntak av Warner) og er integrert i Google+. I tillegg kan brukere laste opp musikk de allerede eier, og streame musikk fra sitt eget Music Locker.

Selskapet blir nå direkte konkurrent til etablerte rivaler som Apple, Amazon, Spotify og andre musikktjenester på nett.

Det handler om å dele

Brukere kjøper musikken i Android Market, som er tilgjengelig via Android-enheter og nettlesere, og kan også dele musikken med venner, som igjen kan høre hele låtene helt gratis èn gang.

- Google Music handler om å oppdage, kjøpe, dele og nyte digital musikk gjennom integrerte og personlige måter. Det handler om nettskyen, internett og mobilitet, sier Jamie Rosenberg, talsmann for Google.

Han legger til at Google Music til sist, men ikke minst, handler om artister og musikken, og om nye måter å koble artistene til sine fans.

Artister som har rettighetene til sin egen musikk kan i tillegg sette opp sine egne nettsider i Google Music, laste opp musikken sin og legge dem ut for salg.

Stort utvalg

Foreløpig er rundt åtte millioner låter på plass, og Google regner med at tallet skal opp i 13 millioner i løpet av de neste par månedene. I tillegg til de store plateselskapene har selskapet gjort avtaler med over 1 000 mindre aktører.

Det er imidlertid ingen som kan svare på hvorfor Google ikke har klart å få til en avtale med Warner, men sistnevnte har tradisjonelt sett ikke vært spesielt raske til å hive seg på nettbaserte tjenester.

Kanskje et trekkplaster for musikkelskere er at Google Music også har en del eksklusiv musikk til salgs, inkludert et livealbum med Rolling Stones fra 1973, flere låter fra Coldplay og Shakira og et live Pearl Jam-album.

Så, med låter og butikk på plass gjelder det bare å tiltrekke seg kunder.

Se Googles presentasjonsvideo for Google Music her: