Napster-gründer omsider rik

Napster-gründer omsider rik

Napster-gründer Shawn Fanning fikk så ørene flagret av underholdningsindustrien. Nå har han fått sin økonomiske hevn.

Det var ikke få aktører i underholdningsbransjen som gikk i taket da Shawn Fanning introduserte verden for lettvint fildeling gjennom sitt system Napster. Etter diverse rettssaker ble tjenesten omgjort til en betalingstjeneste, hvor man abonnerer på musikk fremfor å laste den ned gratis.

LES OGSÅ: Metallica vurderer gratis musikk

Men Fanning har likevel ikke gjort de helt store pengene på Napster. Nå, derimot, ser det ut til at han har fått på plass en avtale som gjør at han kan førtidspensjonere seg med god samvittighet. Ifølge Comon.dk har han solgt sitt firma Rupture til spillgiganten Electronic Arts for 30 millioner dollar. Nyheten ble avslørt av TechCrunch, men den er enda ikke offisielt bekreftet.

Rupture utvikler et sosialt nettverkssystem til det populære spillet World of Warcraft. Electronic Arts ønsker etter sigende å sikre seg et forsprang på teknologi rundt nettsamfunn og onlinespill, som forventes å få stor betydning på spillmarkedet fremover.

Pengene må imidlertid Fanning dele med kompanjong Jon Baudanza, og begge skal jobbe for spillselskapet fremover, skriver Comon.dk.

LES OGSÅ: Nå kommer Napster på mobilen

Nett-tjenester