Netflix kommer til Europa

Netflix kommer til Europa

Populær tjeneste for film og tv-serier krysser Atlanteren.

Netflix, en av de mest populære abonnementstjenestene for strømming av film og tv-serier i USA, er nå lansert i Europa.

Storbritannia og Irland er de to første landene som får tilgang på tjenesten, melder vårt danske søstertidsskrift Comon. Britiske og irske kunder kan se et begrenset utvalg film og tv-serier, blant annet innhold fra BBC, CBS, Sony Pictures og Twentieth Century Fox. Utvalget er altså ikke like stort som i USA.

Den europeiske prisen for Netflix er 7 euro eller 6 britiske pund i måneden. Det tilsvarer cirka 55 norske kroner. Nye brukere kan få prøve tjenesten gratis i en måned.

Om eller når Netflix kommer til Norge er ikke kjent.

Netflix' abonnementsmodell går ut på at kundene får strømmet filmer og tv-serier til sine datamaskiner for en fast månedspris. I USA er det også mulig å få tilsendt dvd-er i posten.

Den amerikanske videostrømmetjenesten har 20 millioner abonnenter i USA, men det siste året har tjenesten opplevd en massiv kundeflukt. I løpet av ett kvartal i fjor mistet tjenesten 810 000 abonnenter.

Netflix er ifølge Comon.dk integrert i en rekke forskjellige enheter, som PlayStation 3, Wii, Xbox 360, tv-er fra Samsung og Blu-ray-spillere fra LG. I tillegg finnes apper til blant annet iOS. I USA finnes Netflix også som en integrert tjeneste i blant annet Apple TV.

Flere nordmenn bruker allerede Netflix, men ikke uten å gå via noen omveier. I USA har tjenesten kun vært tilgjengelig for brukere med amerikansk ip-adresse, men det er fullt mulig å skaffe seg det selv om man sitter i Norge.

Les om: