Nett-dating = bedre ekteskap?

Nett-dating = bedre ekteskap?

Vil du ha et lykkelig og langvarig forhold? Vel, da bør du flørte på nettet.

Det viser en ny undersøkelse basert på svar fra over 19.000 gifte personer. Konklusjonen: De som møttes på nettet er ikke bare lykkeligere i ekteskapet, men har også har mindre risiko for å bli skilt.

- Ekteskap som stammer fra et elektronisk møte sammenlignet med de som møttes på en mer tradisjonell måte, blir forbundet med en litt høyere ekteskapelig tilfredsstillhet blant de respondentene som forble gift, skriver en av forskerne bak undersøkelsen.

Ifølge undersøkelsen er om lag 35 prosent av alle ekteskap i USA et resultat av nett-dating ev en eller annen form. Blant de 35 prosentene møtte de fleste møtt hverandre via chattetjenester på sosiale nettverk, mens 45 prosent hadde møtt hverandre på en dating-nettside.

Finansiert av dating-nettside

Men før du dumper den du er sammen og kaster deg over en dating-nettside, bør du kanskje vite hvem som står bak undersøkelsen. Den er nemlig finansiert av den amerikanske dating-nettsiden Eharmony, som har bidratt med om lag en million dollar. Det skriver Computerworld Danmark.

Hovedpersonen bak undersøkelsen skal også i lengre tid hatt nære kontakter med dating-nettsiden.

Men til tross for dette skriver avisen The Atlantic Wire at undersøkelsen likevel har en viss relevans. Den har nemlig blitt publisert i det nesten hundre år gamle tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

- PNAS er et anerkjent tidsskrift og en kan heller ikke avvise undersøkelsens omfattende stikkprøver, skriver avisen.