Nettbasert Tomtom-GPS

Nettbasert Tomtom-GPS

En overivrig engelsk nettbutikk avslører det som angivelig er Tomtoms nye, avanserte toppmodell.

Tidligere i sommer testet vi Tomtoms nåværende toppmodell, Go 930 ( les vår test her). Nå ryktes det at oppfølgeren er rett rundt hjørnet, i alle fall om vi skal tro den engelske nettbutikken Handtec.

De lister nemlig opp det som ser ut til å være Tomtom Go 940, en oppdatert og hakket mer avansert versjon av sommerens modell fra den nederlandske gps-produsenten.

Den kommende toppmodellen ser ut til å være relativt lik Go 930 rent spesifikasjonsmessig, med blant annet skjerm på 4,3 tommer, fire gigabyte internminne og prosessor på 400 MHz. Kjekke funksjoner som avansert fil-velger og IQ Routes, som vi likte godt på Go 930, er selvsagt fortsatt med.

Nytt er derimot en funksjon som kalles TomTom HD Traffic. Ved hjelp av en ny ladekabel som erstatter den vanlige mini usb-kabelen henter gps-enheten ned blant annet oppdatert trafikkinformasjon. I motsetning til vanlig TMC, som gir trafikkmeldinger via fm-båndet, kobler HD Traffic seg opp via gprs og laster blant annet ned oppdatert trafikkinformasjon og bensinpriser fra Tomtoms tjenere. Det ser ut til at denne funksjonen krever et eget sim-kort. Tjenesten er gratis de tre første månende, etter det vil det komme en fast månedsavgift. Hvor dyrt dette blir vites enn så lenge ikke, ei heller om det vil fungere i Norge.

Det ser også ut til at den nye gps-en vil by på et lite knippe Google-tjenester, via mobilnettet.

Nøyaktig når den nye Tomtom-modellen blir å finne i butikkene er ikke offentliggjort. Prisen er heller ikke bestemt, men vi tør gjette at den havner på omtrent samme nivå som Go 930, som koster fra rundt 3 500 kroner.

Les Handtecs beskrivelse av Tomtom Go 940 her.

LES OGSÅ: Test av fem avanserte gps-er

Les om: