Nettbrettfest i Europa

Nettbrettfest i Europa

Snart vil over halvparten av Europas innbyggere eie et nettbrett.

Ifølge en rapport fra Forrester vil antallet nettbrett-eiere i Vest-Europa øke fra 14 prosent i fjor, til 55 prosent i år 2017. Andelen voksne som eier et nettbrett spås dermed å øke fra knapt en femtedel, til drøyt halvparten av den voksne befolkningen. Ifølge rapporten lå andelen nettbrett-eiere i 2011 på bare 7 prosent. Det skriver Techcrunch.

Forrester spår at antall nettbrett blant forbrukere i Vest-Europa, vokser fra 33 millioner i 2012, til 147 millioner i 2017. Disse tallene er basert på en undersøkelse med 13.000 brukere i Frankrike, Tyskland, Italia, Nederland, Spania, Sverige og Storbritannia.

Nederland har den største andelen nettbrett-eiere med 20 prosent, mens Frankrike ligger nederst med kun 9 prosent. Forrester lot teknologi-nettsiden Techcrunch ta del i den foreløpige rapporten som er i ferd med å publiseres. Norske tall er foreløpig ukjente.

Har blitt billigere

Undersøkelsen viser også et skifte fra at 30-40 åringer dominerer nettbrett-bruken, til 18-24 åringer. Dette handler første og fremst om at nettbrettene har blitt billigere, med blant annet Android-baserte lavprismodeller som Amazon Kindle Fire og Google Nexus 7. Også Apple har blitt tvunget til å bli en del av denne trenden, og lanserte i fjor en mindre og billigere Ipad i fjor.

Undersøkelsen viser at de fleste av brukerne bruker nettbrettet for tilgang til Internett, epost, sosiale nettverk, spill og til å vise bilder.