Nettleservalget kommer allerede nå

Nettleservalget kommer allerede nå

Det tar kortere tid enn antatt før IE-brukere må bestemme seg.

Forrige uke fortalte Microsoft Norge at nettleservalg-skjermen ("ballot screen") skal komme på folks pc-er i midten av mars.

Nå avslører Microsofts visedirektør Dave Heiner at skjermen kan begynne å poppe opp allerede denne uka.

- Vi begynner med en begrenset utrulling denne uken, og regner med en fullskala utrulling fra 1. mars, skriver Heiner i et blogginnlegg.

"Viktig valg"

Skjermen, som er et resultat av nettlesermonopol-anklagene fra Opera, kommer som en automatisk oppdatering til Windows XP, Vista og 7.

Heiner har også lagt ut bilder som detaljerer hvordan det hele skal fungere.

Om man kjører Internet Explorer som standard nettleser, blir man møtt av en skjerm som først forteller deg hvorfor det hele er et "viktig valg". Skjermen får også opprettet en snarvei på skrivebordet, i tilfelle du ikke tar valget med en gang. Internet Explorer blir også fjernet som snarvei fra oppgavelinjen.

Ikke for bedrifter

Videre får man presentert en rekke nettlesere, i tilfeldig rekkefølge. Man kan lese mer om hver enkelt, og installere dem fra skjermen.

Bedrifter som kjører egen oppdateringsserver får ikke skjermen.

- Andre får tre valg. Du kan krysse bort menyen, og da får du aldri se den igjen, du kan velge å få påminnelse neste gang du logger inn og eller du kan laste ned en av nettleserne du får tilbud om, har Windows-sjef i Microsoft Norge, John Henrik Andersen, forklart til Computerworld.

Nett-tjenester